Zupa Pomidorowa z Bekonem

Zupa Pomidorowa z Bekonem
Zupa pomidorowa z bekonem może być dobrym przepisem na rozszerzenie pudełka z przepisami na danie główne. Ten przepis służy 2 osobom i kosztuje 3,69 USD za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 59 g białka , 62 g tłuszczu i łącznie 889 kalorii . 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz pod ręką mąkę, masło, pomidory i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut . Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 30% . Wynik ten nie jest aż tak spektakularny. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Zupa ze słodkiej kukurydzy, bekonu i pomidorów , Zupa z bekonu i sera burgerowego i Zupa kukurydziana z bekonem .

Instrukcje

1
W dużym rondlu podsmaż boczek na średnim ogniu, aż będzie chrupiący. Za pomocą łyżki cedzakowej wyjmuj na papierowe ręczniki, aby odciekły. Wyrzucić krople.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziemniak Przekrojony Wzdłuż Na Pół I Pokrojony W Cienkie PlasterkiZiemniak Przekrojony Wzdłuż Na Pół I Pokrojony W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartkiTortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
2
Na tej samej patelni rozpuść masło. Mieszaj mąkę i gałkę muszkatołową, aż masa będzie gładka. Stopniowo wlewaj bulion. Doprowadzić do wrzenia; gotować i mieszać przez 2 minuty lub do momentu, aż zgęstnieje. Wymieszaj pomidory. Zredukować ciepło; wymieszać ze śmietaną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do 6 średnich Zielonych Pomidorów Pokrojonych Na Plasterki O Grubości 1/2 CalaDo 6 średnich Zielonych Pomidorów Pokrojonych Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
1 Szklanka Posiekanej Cebuli1 Szklanka Posiekanej Cebuli
1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego
Cukierki Ratujące życieCukierki Ratujące życie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
3
Podgrzać (nie gotować).
4
Dodaj bekon.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziemniak Przekrojony Wzdłuż Na Pół I Pokrojony W Cienkie PlasterkiZiemniak Przekrojony Wzdłuż Na Pół I Pokrojony W Cienkie Plasterki

Polecane wino: Chardonnay, Sauvignon Blanc, Riesling

Chowder doskonale komponuje się z Chardonnay, Sauvignon Blanc i Riesling. Do zupy chowder może przydać się chrupiąca biel, która przebije się przez bogaty, kremowy bulion – możesz też wybrać większą porcję lub wrócić do domu z bogatym, maślanym chardonnay. Columbia Winery Chardonnay z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 21 dolarów za butelkę.
Chardonnay z winnicy Kolumbii
Chardonnay z winnicy Kolumbii
Columbia Chardonnay oferuje jasne aromaty gruszki, jabłka i nuty owoców tropikalnych, które rozciągają się na podniebienie. Zrównoważona kwasowość i zintegrowane nuty słodkiego waniliowego dębu tworzą eleganckie Chardonnay o wyraźnie północno-zachodnim smaku.
TrudnośćNormalny
Gotowe W20 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia13
Magazyn