Zupa pomidorowa z bazylią i orzo
Zupa pomidorowa z bazylią i orzo wymaga około 40 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 191 kalorii , 6 g białka i 10 g tłuszczu . Ten przepis jest dla 16 osób i kosztuje 79 centów za porcję. Jeśli masz pod ręką cukier, pieprz, ser romano i kilka innych składników, możesz go zrobić. 2 osoby uznały ten przepis za pełen smaku i sycący. Można się nim delektować o każdej porze, ale jest szczególnie dobry na zimę . Niewielu osobom naprawdę podobał się ten przystawka. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 41% , co jest dobrym wynikiem. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się również spodobać przepisy takie jak Grillowany bakłażan i stosy pomidorów Heirloom z coulisem bazyliowo-pomidorowym , Kremowa zupa z kurczakiem i orzo i Lekka grecka zupa z kurczakiem i cytryną i orzo .
Instrukcje
W garnku żeliwnym podsmaż cebulę na maśle przez 3 minuty.
Dodaj czosnek; gotuj 1-2 minuty dłużej lub do momentu, aż cebula zmięknie. Wymieszaj z pomidorami, bulionem, bazylią, cukrem i pieprzem. Doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 15 minut.
W międzyczasie ugotuj orzo według instrukcji na opakowaniu, odcedź.
Dodaj orzo i śmietanę do zupy; podgrzej (nie gotuj).