Zupa pomidorowa z bazylią
Potrzebujesz bezglutenowego i lakto-owo-wegetariańskiego przystawki ? Zupa pomidorowa z bazylią może być wspaniałym przepisem do wypróbowania. Za 1,47 USD za porcję ten przepis pokrywa 17% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 233 kalorie , 7 g białka i 13 g tłuszczu . Ten przepis jest dla 6 osób. Tylko kilka osób przygotowało ten przepis, a 9 powiedziałoby, że trafił w dziesiątkę. Jeśli masz pod ręką cebulę, paprykę, bulion z kurczaka i kilka innych składników, możesz to zrobić. Będzie hitem na Twoim zimowym wydarzeniu. Od przygotowania do podania ten przepis zajmuje około 1 godziny i 30 minut . Jest dostarczany przez Taste of Home. Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 55% , to danie jest dobre. Podobne przepisy obejmują: Grillowany bakłażan i stosy pomidorów z bazylią i coulis pomidorowym , Zupa krem z suszonych pomidorów i bazylii Alouette oraz Sos winno-pomidorowy z bazylią i oliwą z oliwek na makaronie .
Instrukcje
W garnku typu Dutch oven podsmaż marchewkę i cebulę na maśle, na średnio-niskim ogniu, przez 30 minut lub do momentu, aż warzywa będą miękkie, od czasu do czasu mieszając.
Zdjąć z ognia i lekko ostudzić.
W blenderze umieść 1/2 bulionu i schłodzone warzywa; przykryj i miksuj, aż się połączą. Włóż z powrotem do rondla. Dodaj przecier pomidorowy, cukier bazyliowy, sól, pieprz i pozostały bulion.
Doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień; gotować na wolnym ogniu bez przykrycia przez 30 minut. Zmniejszyć ogień do małego. Stopniowo wmieszać mleko odparowane; podgrzać (nie gotować).