Zupa pomidorowa pieczona z Chipotle
Pieczona zupa pomidorowa z Chipotlem zajmuje mniej więcej 1 godzina i 10 minut od początku do końca. Ten bezglutenowy i lacto ovo przepis wegetariański służy 4 i kosztuje 1,86 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 7G białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 172 kalorie. To działa dobrze jako niedrogi hor d ' oeuvre. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Zima. 693 osoby były zadowolone, że spróbowały tego przepisu. Jeśli masz bazylię, oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia, czosnek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 0%. Ta partytura jest do poprawy. Podobne przepisy to Zupa Tortilla z kurczakiem z Chipotle i pieczonym pomidorem, Zupa Pomidorowa Chipotle, oraz Pikantna Pieczona Pomidorowa Chipotle Salsa.
Instrukcje
Piecz pomidory, paprykę, czosnek, cebulę: Rozgrzej piekarnik do 204°. spód oprawionej patelni do pieczenia lub blachy do pieczenia polej oliwą z oliwek.
Ułóż pomidory i czerwoną paprykę pokrojoną bokiem na prześcieradle.
Na blasze ułożyć ząbki czosnku i cebulę. Warzywa pomaluj oliwą z oliwek i posyp wszystko solą.
Piec w piekarniku 45 minut, lub aż skórki pomidorów i papryki zaczynają czernieć.
Wyjmij blachę z piekarnika i pozostaw do ostygnięcia przez 10 minut. Wybierz pomidorów i papryki skórki off pomidorów i papryki i wyrzucić. Obrać skórki z czosnku i wyrzucić. Zarezerwuj blachę do pieczenia.
Umieść pieczone pomidory, cebulę, obrany czosnek, pieczoną paprykę i chipotle w maszynce lub blenderze.
Dodaj dowolny płyn pomidorowy, który może pozostać na patelni do pieczenia. Zeskrobać wszelkie rumiane kawałki na patelni (nie czerni bitów) i dodać je do miski robota kuchennego, jak również.
Pulsuj, aż będziesz miał szorstki purée, około 60 sekund.
Przecieru wlać do średniego garnka.
Podgrzać zupę na wolnym ogniu.
Udekoruj odrobiną kwaśnej śmietany, która została lekko rozcieńczona wodą i świeżo pokrojoną bazylią lub posiekaną kolendrą.