Zupa Pomidorowa Dilly
Przepis na zupę pomidorową Dilly można przygotować w około 20 minut. Jedna porcja tego dania zawiera około 5 g białka, 10 g tłuszczu i łącznie 211 kalorii. Za 79 centów za porcję ten przepis pokrywa 13% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest przeznaczony dla 2 osób. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Udaj się do sklepu i kup pieprz, olej rzepakowy, wodę i kilka innych rzeczy, aby przygotować je dzisiaj. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Będzie hitem na Twojej jesiennej imprezie. Świetnie sprawdza się jako hor d'oeuvre w bardzo przystępnej cenie. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę wegetariańską lakto ovo. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał solidny wynik łyżką wynoszący 42%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Sałatka z pomidorów koperkowych i buraków, Szaszłyki z ogórków i pomidorów z sosem koperkowym i Szaszłyki z pomidorów i ogórków z sosem koperkowym.
Instrukcje
W małym rondlu na oliwie i maśle podsmaż cebulę i czosnek, na małym ogniu, aż będą miękkie.
Dodać pomidory, cukier, sól i pieprz; gotować na średnim ogniu przez 3 minuty.
Zdjąć z ognia; wymieszać z koncentratem pomidorowym.
Połącz mąkę i 1/4 szklanki wody, aż będzie gładka; wymieszać z mieszanką pomidorową. Stopniowo dodawaj pozostałą wodę, aż masa będzie gładka. Doprowadzić do wrzenia; gotować i mieszać przez 2 minuty.
Umieść sito nad miską; przelać masę pomidorową na sito. Naciśnij grzbietem łyżki, aby usunąć pestki i skórkę pomidora. Z powrotem puree na patelnię.
Dodaj pół na pół i koperek; gotować na małym ogniu aż do zagotowania (nie gotować).