Zupa Pomidorowa Chunky
Need a bezglutenowe, całe 30, i wegańskie zupy? Zupa pomidorowa Chunky może być doskonałym przepisem, aby spróbować. Na 1,89 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 158 kalorii, 5G białka, oraz 8G tłuszczu. Ten przepis służy 8. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz gałązki tymianku, smażone grzanki ziemniaczane, oliwę z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Z łyżeczką wynik 86%, to danie jest świetne. Spróbuj Zupa Pomidorowa Chunky, Zupa Pomidorowa Chunky, oraz Zupa Bazyliowo-Pomidorowa dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużym garnku rozgrzać oliwę z oliwek.
Dodać cebulę, koper włoski i tymianek i gotować warzywa na umiarkowanie dużym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż cebula i koper włoski zmiękną, o 8 protokół. Wymieszać z koncentratem pomidorowym i doprawić solą i pieprzem. Gotować, mieszając, przez 5 minut.
Dodać wodę i pomidory i ich soki i doprowadzić do wrzenia. Gotuj zupę na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż ciecz zostanie zmniejszona o jedną trzecią, około 30 minut. Odrzuć tymianek.
Połowę zupy przełożyć do blendera i puree na gładką masę. Powrót puree do garnka.
Zupę podawać z grzankami ziemniaczanymi smażonymi na patelni, Gremolatą z kopru włoskiego i serem Fontina pokrojonym w kostkę.