Zupa Pomidorowa Avgolemono
Pomidorowa zupa Avgolemono może być właśnie zupą, której szukasz. Ten przepis służy 6. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i wegetariański przepis ma 235 kalorii, 5G białka, oraz 12g tłuszczu na porcję. Na 1,75 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Wiele osób zrobiło ten przepis, a 156 powiedziałoby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i odbierz cynamon, wywar warzywny, seler i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 78%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Aginares Avgolemono (karczochy w Avgolemono), Zupa Avgolemono (aka grecka cytrynowa zupa z kurczaka), oraz Zupa Avgolemono dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużym garnku podgrzać oliwę z oliwek na średnim ogniu.
Dodaj szalotki i seler i saute do miękkości, o 8 protokół.
Dodaj bulion warzywny, wodę i pomidory do garnka, mieszając, aby połączyć. Doprowadzić płyn do wrzenia.
Dodaj wino, cynamon i liście laurowe.
Zmniejszyć ogień, przykryć garnek i gotować na wolnym ogniu przez 45 minut.
Dodaj ryż i pietruszkę do garnka. Gotować, aż ryż będzie miękki, o 20 protokół.
Usunąć liście laurowe z zupy i wyrzucić. Doprawić solą i pieprzem.
W średniej misce ubij żółtka, aż będą lekkie i spienione.
Wlać jedną chochlę gorącej zupy do mieszaniny jaj, stale mieszając.
Dodaj drugą chochlę zupy, kontynuując energicznie ubijając.
Wlać mieszaninę jajek do garnka do zupy i wymieszać, aby połączyć.