Zupa Pistou

Jeśli chcesz dodać więcej przepisów bez nabiału, wegetariańskich lacto ovo i wegańskich do swojej skrzynki z przepisami, Pistou Soup może być przepisem, którego powinieneś spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera około 16 g białka , 25 g tłuszczu i łącznie 520 kalorii . Za 1,52 USD za porcję ten przepis pokrywa 21% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest dla 4 osób. Będzie hitem na Twoim zimowym wydarzeniu. Mieszanka fasoli, oliwy z oliwek, cebuli i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Sprawdza się dobrze jako danie główne. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 40 minut . Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 79% . Ta ocena jest całkiem dobra. Wypróbuj podobne przepisy na zupę mojej siostry: Kremowa zupa z curry z dyni i kalafiora , Zupa z soczewicy z cytryną i Kremowa zupa z porami i kwasami omega-3 .
Instrukcje
Rozgrzej oliwę z oliwek w dużym garnku na średnio wysokim ogniu.
Dodaj marchewkę i cebulę i smaż, cały czas mieszając, aż cebula lekko się zrumieni, około 5 minut.
Dodaj czosnek, koncentrat pomidorowy i 1 łyżkę soli i gotuj jeszcze 1 minutę.
Dodaj 7 szklanek wody, przykryj i doprowadź do wrzenia. Odkryj, zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu przez 5 minut. Dopraw solą i pieprzem.
W międzyczasie przytnij zieloną fasolkę i cukinię i pokrój na kawałki o długości 1/2 cala. Wymieszaj z przygotowanym bulionem razem z fasolą i spaghetti. Gotuj na wolnym ogniu, aż makaron będzie al dente, około 10 minut.
Gdy zupa będzie gotowa do podania, ubij 1/3 szklanki pesto w zupie. Wlej do misek i posyp resztą pesto.
Jeśli chcesz, posyp parmezanem i podawaj z chlebem.
Zdjęcie autorstwa Antonisa Achilleosa