Zupa pasternakowo-jabłkowa
Pasternak i zupa jabłkowa może być tylko zupa szukasz. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 220 kalorii, 6G białka, oraz 7G tłuszczu każdy. Na 1,29 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut. Mieszanka mielonej kolendry, pietruszki z płaskim liściem, cebuli i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 42%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Zupa Z Jabłek Pasternakowych, Zupa pasternakowo-jabłkowa, oraz Zupa Jabłkowo-Pasternakowa dla podobnych receptur.
Instrukcje
Masło rozpuścić w dużym rondlu na średnim ogniu.
Dodać pasternak i dalej 8 składników (przez czosnek); smażyć 8 protokół.
Dodać bulion, 2 szklanki wody i ocet; doprowadzić do wrzenia. Przykryć, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 30 minut lub aż pasternak będą miękkie.
Pozostawić mieszaninę na 10 minut.
Połowę mieszanki pasternaku umieścić w blenderze.
Usuń środkową część pokrywy blendera( aby umożliwić ucieczkę pary); zabezpiecz pokrywę blendera na blenderze.
Umieść czysty ręcznik nad otworem w pokrywie blendera (aby uniknąć rozprysków). Zmiksować na gładką masę. Przecedzić mieszaninę przez sito do miski i wyrzucić ciała stałe.
Wlać do dużej miski. Powtórz procedurę z pozostałą mieszaniną pasternaku. Do każdej porcji dodać 1 łyżkę jogurtu.
Posypać natką pietruszki i boczkiem.