Zupa ogonowa I

Zupa ogonowa I
Przepis na zupę ogonową można przygotować w około 3 godziny i 30 minut . Ten przepis daje 8 porcji po 507 kalorii , 32 g białka i 34 g tłuszczu każda. Za 1,55 USD za porcję przepis ten pokrywa 23% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Zima będzie jeszcze bardziej wyjątkowa dzięki temu przepisowi. Sprawdza się dobrze jako danie główne. To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezmleczną i דל פחמימות,zną . Udaj się do sklepu i kup sól, pieprz mielony, wodę i kilka innych rzeczy, aby przygotować ją już dziś. Jest dostarczana przez Allrecipes. 1 osoba uznała ten przepis za pełen smaku i sycący. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, przepis ten otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 56% , co jest solidne. Podobne przepisy obejmują duszony ogon wołowy , ragout z ogona wołowego i duszony w czerwonym winie ogon wołowy .

Instrukcje

1
Suszone grzyby należy namoczyć w gorącej wodzie przez 30–45 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby SuszoneGrzyby Suszone
2 1/4 łyżeczki Drożdży Szybko Rosnących (opakowanie 1/4 Uncji)2 1/4 łyżeczki Drożdży Szybko Rosnących (opakowanie 1/4 Uncji)
2
Odcedź i pokrój.
3
Odetnij cały tłuszcz z ogonów wołowych.
Składniki, których będziesz potrzebować
OxtailOxtail
4
Rozłóż na płytkiej blasze do pieczenia. Piecz w temperaturze 450 stopni F (230 stopni C) przez 45 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Liści Jarmużu W Kostce1 Szklanka Liści Jarmużu W Kostce
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa Starta Skórka Z Limonki, OpcjonalnieDodatkowa Starta Skórka Z Limonki, Opcjonalnie
5
Odcedź tłuszcz, zachowując około 2 łyżek.
6
Dodaj 1 szklankę wody do brytfanny, w której smażyły się ogony wołowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
OxtailOxtail
2 1/4 łyżeczki Drożdży Szybko Rosnących (opakowanie 1/4 Uncji)2 1/4 łyżeczki Drożdży Szybko Rosnących (opakowanie 1/4 Uncji)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa Starta Skórka Z Limonki, OpcjonalnieDodatkowa Starta Skórka Z Limonki, Opcjonalnie
7
Podgrzewać, stale mieszając, aż zrumieniony kawałek się rozpuści. Odstawić.
8
W dużym garnku podsmaż cebulę, marchewkę, pasternak, pieczarki i rzepę na odłożonym tłuszczu, aż zmiękną, około 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kremowa Zupa PomidorowaKremowa Zupa Pomidorowa
Starty Ser PecorinoStarty Ser Pecorino
PasternakPasternak
RzepaRzepa
3 Szklanki Pokrojonego W Kostkę Chleba żytniego Z Poprzedniego Dnia3 Szklanki Pokrojonego W Kostkę Chleba żytniego Z Poprzedniego Dnia
1 Funt Makaronu Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali1 Funt Makaronu Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Młode Ziemniaki Lub Młode Ziemniaki Yukon GoldMłode Ziemniaki Lub Młode Ziemniaki Yukon Gold
9
Dodaj zrumienione ogony wołowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
OxtailOxtail
10
Skropić sos brandy. Podpalić.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szczypty Zmielonych Goździków2 Szczypty Zmielonych Goździków
11
Zalej ogony wołowe i warzywa odłożoną wodą i zalej zalewą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Penne Lub Farfalle1 Funt Penne Lub Farfalle
OxtailOxtail
2 1/4 łyżeczki Drożdży Szybko Rosnących (opakowanie 1/4 Uncji)2 1/4 łyżeczki Drożdży Szybko Rosnących (opakowanie 1/4 Uncji)
12
Dodaj pozostałe 5 szklanek wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 1/4 łyżeczki Drożdży Szybko Rosnących (opakowanie 1/4 Uncji)2 1/4 łyżeczki Drożdży Szybko Rosnących (opakowanie 1/4 Uncji)
13
Dodaj cząber, liść laurowy, jęczmień, sól i pieprz. Doprowadź do wrzenia, a następnie zmniejsz ogień. Przykryj i gotuj powoli przez 2 godziny. Dopraw.
Składniki, których będziesz potrzebować
Namoczone Wióry DrzewneNamoczone Wióry Drzewne
Pokroić W Cienkie Paski LubPokroić W Cienkie Paski Lub
JęczmieńJęczmień
2 Plasterki Sera Provolone O Obniżonej Zawartości Tłuszczu2 Plasterki Sera Provolone O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
Bulion Z Kurczaka Lub IndykaBulion Z Kurczaka Lub Indyka
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 30 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia15
Magazyn