Zupa ogonowa I
Przepis na zupę ogonową można przygotować w około 3 godziny i 30 minut . Ten przepis daje 8 porcji po 507 kalorii , 32 g białka i 34 g tłuszczu każda. Za 1,55 USD za porcję przepis ten pokrywa 23% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Zima będzie jeszcze bardziej wyjątkowa dzięki temu przepisowi. Sprawdza się dobrze jako danie główne. To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezmleczną i דל פחמימות,zną . Udaj się do sklepu i kup sól, pieprz mielony, wodę i kilka innych rzeczy, aby przygotować ją już dziś. Jest dostarczana przez Allrecipes. 1 osoba uznała ten przepis za pełen smaku i sycący. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, przepis ten otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 56% , co jest solidne. Podobne przepisy obejmują duszony ogon wołowy , ragout z ogona wołowego i duszony w czerwonym winie ogon wołowy .
Instrukcje
Suszone grzyby należy namoczyć w gorącej wodzie przez 30–45 minut.
Odetnij cały tłuszcz z ogonów wołowych.
Rozłóż na płytkiej blasze do pieczenia. Piecz w temperaturze 450 stopni F (230 stopni C) przez 45 minut.
Odcedź tłuszcz, zachowując około 2 łyżek.
Dodaj 1 szklankę wody do brytfanny, w której smażyły się ogony wołowe.
Podgrzewać, stale mieszając, aż zrumieniony kawałek się rozpuści. Odstawić.
W dużym garnku podsmaż cebulę, marchewkę, pasternak, pieczarki i rzepę na odłożonym tłuszczu, aż zmiękną, około 10 minut.
Dodaj zrumienione ogony wołowe.
Skropić sos brandy. Podpalić.
Zalej ogony wołowe i warzywa odłożoną wodą i zalej zalewą.
Dodaj pozostałe 5 szklanek wody.
Dodaj cząber, liść laurowy, jęczmień, sól i pieprz. Doprowadź do wrzenia, a następnie zmniejsz ogień. Przykryj i gotuj powoli przez 2 godziny. Dopraw.