Zupa mięsno-ryżowa (Sopa de Arroz con Albóndigas)

Zupa mięsno-ryżowa (Sopa de Arroz con Albóndigas)
Zupa mięsno-ryżowa (Sopa de Arroz con Albóndigas) może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 604 kalorie, 26g białka, oraz 44g tłuszczu. Na $2.09 za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Ten przepis jest typowy dla kuchni południowoamerykańskiej. 690 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Udaj się do sklepu i podnieś cebulę, mielony kminek, marchew i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć pomidory można śledzić to danie główne z Pink Peony Popcorn Balls jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 92%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Zupa Klopsikowa (Sopa De Albondigas), Zupa klopsikowa (Sopa de Albóndigas), oraz Sopa de Albóndigas (Kolumbijska zupa z klopsików) dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zrobić guiso: w średnim sosie patelni, rozgrzać olej na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
2
Dodać cebulę i gotować przez około 5 minut, dodać resztę składników i gotować przez około 10 minut, mieszając od czasu do czasu. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
3
Umieść garnek na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
4
Dodaj wodę, bulion wołowy, mielony kminek, guiso i achiote. Wymieszać, aby połączyć. Zmniejsz ogień do niskiego poziomu i gotuj na wolnym ogniu przez 15 minut.Podczas gdy bulion gotuje się na wolnym ogniu, zrób klopsiki: w średniej misce połącz wszystkie składniki klopsików i za pomocą rąk dobrze wymieszaj, aż się połączą.Mieszankę mięsną równomiernie podzielić na 12 porcji i zwinąć w kulki rękami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kminek MielonyKminek Mielony
1 Kromka Chleba Kanapkowego, Opieczonego I Pokruszonego1 Kromka Chleba Kanapkowego, Opieczonego I Pokruszonego
AnnattoAnnatto
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
5
Umieścić na talerzu i odstawić.
6
Dodać klopsiki do bulionu. Dusić przez 20 minut, dodać ryż i warzywa i gotować przez 20 minut więcej. Wymieszać ze świeżą kolendrą i top z awokado.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Kolendraświeża Kolendra
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
1 Kromka Chleba Kanapkowego, Opieczonego I Pokruszonego1 Kromka Chleba Kanapkowego, Opieczonego I Pokruszonego
1/2 Szklanki Meksykańskiej śmietany (można Zastąpić Creme Fraiche)1/2 Szklanki Meksykańskiej śmietany (można Zastąpić Creme Fraiche)
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
7
Serw.

Składniki

6krewetki i żyłkiAwokado do serwowaniaAwokado do serwowania1tablet z bulionem wołowymtablet z bulionem wołowym1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweposiekana marchewkaposiekana marchewka591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweposiekana kolendraposiekana kolendra2rozbite jajkarozbite jajka6krewetki i żyłkiŚwieża kolendra do dekoracjiŚwieża kolendra do dekoracji2ząbki czosnku, mieloneząbki czosnku, mielone0Batoniki toffi Heathpółksiężycowe plasterki ogórka angielskiegopółksiężycowe plasterki ogórka angielskiego1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwegotowa fasolka szparagowa, dostępna w dziale warzywnym, przekrojona na pół pod kątemgotowa fasolka szparagowa, dostępna w dziale warzywnym, przekrojona na pół pod kątem4541 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.1 łyżeczka nasion kopru włoskiego, 1/3 dłoni1 łyżeczka nasion kopru włoskiego, 1/3 dłoni1Batoniki toffi Heathkminek mielonykminek mielony2271 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.wieprzowina mielonawieprzowina mielona23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calaolejolej1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweposiekana cebulaposiekana cebula1Batoniki toffi Heathramięramię1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe3 słoiki (po 4 uncje każdy) pokrojone w kostkę pimientos, odsączone3 słoiki (po 4 uncje każdy) pokrojone w kostkę pimientos, odsączone1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwesól selerowa, sól cebulowa, przyprawa do drobiu, czosnek w proszku, papryka i pieprzsól selerowa, sól cebulowa, przyprawa do drobiu, czosnek w proszku, papryka i pieprz6krewetki i żyłkiSólSól1Batoniki toffi Heathkolor, achiote lub sazon goya z azafranemkolor, achiote lub sazon goya z azafranem1cebula, posiekanacebula, posiekana21 kwarta pełnego mleka o temperaturze pokojowejpomidory, posiekanepomidory, posiekane591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweciepła wodaciepła woda2Średnia żółta cebula, posiekanaświeżo starty parmezan, plus skórka (opcjonalnie)świeżo starty parmezan, plus skórka (opcjonalnie)1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemasarepamasarepa
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia25
Magazyn