Zupa mięsno-ryżowa (Sopa de Arroz con Albóndigas)

Zupa mięsno-ryżowa (Sopa de Arroz con Albóndigas)
Zupa mięsno-ryżowa (Sopa de Arroz con Albóndigas) może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 604 kalorie, 26g białka, oraz 44g tłuszczu. Na $2.09 za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Ten przepis jest typowy dla kuchni południowoamerykańskiej. 690 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Udaj się do sklepu i podnieś cebulę, mielony kminek, marchew i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć pomidory można śledzić to danie główne z Pink Peony Popcorn Balls jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 92%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Zupa Klopsikowa (Sopa De Albondigas), Zupa klopsikowa (Sopa de Albóndigas), oraz Sopa de Albóndigas (Kolumbijska zupa z klopsików) dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zrobić guiso: w średnim sosie patelni, rozgrzać olej na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
2
Dodać cebulę i gotować przez około 5 minut, dodać resztę składników i gotować przez około 10 minut, mieszając od czasu do czasu. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
3
Umieść garnek na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
4
Dodaj wodę, bulion wołowy, mielony kminek, guiso i achiote. Wymieszać, aby połączyć. Zmniejsz ogień do niskiego poziomu i gotuj na wolnym ogniu przez 15 minut.Podczas gdy bulion gotuje się na wolnym ogniu, zrób klopsiki: w średniej misce połącz wszystkie składniki klopsików i za pomocą rąk dobrze wymieszaj, aż się połączą.Mieszankę mięsną równomiernie podzielić na 12 porcji i zwinąć w kulki rękami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kminek MielonyKminek Mielony
1 Kromka Chleba Kanapkowego, Opieczonego I Pokruszonego1 Kromka Chleba Kanapkowego, Opieczonego I Pokruszonego
AnnattoAnnatto
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
10 Białych Bułek Obiadowych10 Białych Bułek Obiadowych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
5
Umieścić na talerzu i odstawić.
6
Dodać klopsiki do bulionu. Dusić przez 20 minut, dodać ryż i warzywa i gotować przez 20 minut więcej. Wymieszać ze świeżą kolendrą i top z awokado.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Kolendraświeża Kolendra
1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego
1 Kromka Chleba Kanapkowego, Opieczonego I Pokruszonego1 Kromka Chleba Kanapkowego, Opieczonego I Pokruszonego
1 Suszony Pieprz Arbol1 Suszony Pieprz Arbol
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
7
Serw.

Składniki

TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia25
Magazyn