Zupa miso z grzybami Shiitake
Zupa miso z grzybami Shiitake to japoński przepis, który serwuje 4. Jedna porcja tego dania zawiera około 5G białka, 2G tłuszczu i w sumie 73 kalorii. Za $2.01 za porcję, ten przepis okładki 5% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jeśli masz pod ręką zieloną cebulę, bulion warzywny, grzyby shiitake i kilka innych składników, możesz to zrobić. 24 osoby próbowały i polubiły ten przepis. Działa dobrze jako dość tani hor d ' oeuvre dla Jesień. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe, bezmleczne, lakto ovo wegetariańskie i wegańskie dieta. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 20 minut. Jest dostarczany przez Allrecipes. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 28%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy obejmują Pikantne grzyby tofu i shiitake z sosem miso, Miso glazurowany Czarny dorsz na grzybach Baby Bok Choy i Shiitake, oraz Obfita zupa z grzybów Shiitake i miso.
Instrukcje
W rondelku zagotować bulion warzywny.
Dodaj grzyby, zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu 4 minuty. Wymieszaj pastę miso i sos sojowy razem w małej misce; dodaj do bulionu wraz z tofu i kontynuuj gotowanie jeszcze przez 1 minutę.
Wlej zupę do miseczek i posyp zieloną cebulką do podania.
Polecane wino: Sauvignon Blanc, Japoński Sos Sezamowy, Riesling
Sauvignon Blanc, Sake i Riesling to świetny wybór na zupę Miso. Saké to oczywisty wybór, jeśli chodzi o japońskie jedzenie. Jeśli jednak chcesz trzymać się wina gronowego, możesz wybrać sauvignon blanc lub riesling. Vina Leyda Sauvignon Blanc z oceną 4,6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 21 dolarów za butelkę.
![Vina Leyda Sauvignon Blanc]()
Vina Leyda Sauvignon Blanc
Prezentując ekspresyjną mineralność, Sauvignon Blanc 2013 charakteryzuje się silną intensywnością aromatyczną i szerokim spektrum aromatycznym, z nutami ziołowymi, cytrynowymi i tropikalnymi. Jest świeży na podniebieniu, oferując chrupiącą, pikantną kwasowość i soczyste, cytrynowe wykończenie. Połącz z ciastami krabowymi, estragonem z kurczaka lub małżami.