Zupa miso II
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu japońskich przepisów, więc wypróbuj Miso Soup II. Oglądasz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny, lakto ovo wegetariański i wegański przepis ma 235 kalorii, 14g białka, oraz 12g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Za $1.9 za porcję, ten przepis okładki 21% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 35 minut. Ten przepis od Allrecipes ma 25 fanów. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Sprawdza się jako niedrogie danie główne. Mieszanka marchwi, wody, sosu sojowego i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Z łyżką wynik 94%, to danie jest doskonałe. Szybka i łatwa zupa {zupa miso z makaronem Soba lub fasolą mung, Zupa marchewkowo-imbirowo-miso i mielona Grochówka, oraz Zupa marchewkowo-imbirowo-miso i mielona Grochówka są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Wlej olej na dno dużego rondla i umieść na średnim ogniu.
Dodaj cebulę; smaż do miękkości i prawie zrumienienia.
Dodaj czosnek i imbir; smaż, aż będzie pachnący, zaledwie minutę lub dwie.
Dodaj tofu. Gotuj, mieszając od czasu do czasu, aż się zrumieni; powinno to zająć około 5 minut
Dodaj sos sojowy, dokładnie pokrywając tofu.
Dodaj wodę i sherry. Podgrzej i dodaj marchewkę i szpinak.
Cienkie miso z odrobiną zupy i dodaj z powrotem do zupy. Dusić na średnim ogniu przez 5 do 10 minut, od czasu do czasu mieszając. Dopraw czarnym pieprzem do smaku.
Polecane wino: Sauvignon Blanc, Japoński Sos Sezamowy, Riesling
Sauvignon Blanc, Sake i Riesling to moje najlepsze typy na zupę Miso. Saké to oczywisty wybór, jeśli chodzi o japońskie jedzenie. Jeśli jednak chcesz trzymać się wina gronowego, możesz wybrać sauvignon blanc lub riesling. Winiarnia Peju Napa Valley Sauvignon Blanc z oceną 4,4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 22 dolarów za butelkę.
![Peju Winery Napa Valley Sauvignon Blanc]()
Peju Winery Napa Valley Sauvignon Blanc
Ten Sauvignon Blanc wyskakuje ze szklanki—ananas, marakuja, grejpfrut i liczi są bardzo widoczne na nosie. Podniebienie oferuje bardziej bujne owoce i jasną kwasowość z nutami kremowej cytrynowej tarty, guawy i moreli ze świeżym, czystym wykończeniem.