Zupa Miso
Zupa Miso to bezglutenowe i wegańskie zupa. Jedna porcja zawiera 84 kalorie, 5G białka, oraz 2G tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.38 za porcję. Udaj się do sklepu i odbierz sos sojowy, dwie szalotki, kombu i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. 37 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni japońskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 95%. Ten wynik jest znakomity. Spróbuj Szybka i łatwa zupa {zupa miso z makaronem Soba lub fasolą Mung, Zupa marchewkowo-imbirowa-miso i Grochówka, oraz Zupa Miso dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść kombu i wodę w średnim garnku i odstaw na 30 minut. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, a następnie zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez pięć minut.
Usunąć kombu. Wymieszaj jedną szklankę bulionu do miski i wymieszaj z pastą miso i sosem sojowym, aż będzie gładka.
Dodaj Por do bulionu i gotuj na wolnym ogniu przez pięć minut. Następnie dodać marchew, papryka, i shiitakes i gotować na wolnym ogniu przez trzy minuty więcej.
Dodaj szpinak i gotuj na wolnym ogniu przez minutę.
Wyjąć z ognia i wymieszać mieszaninę miso.
Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Asian bardzo dobrze współpracuje z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Jednym z win, które można spróbować jest Lang & Reed Napa Valley Chenin Blanc. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 30 dolarów.
![Lang & Reed Napa Valley Chenin Blanc]()
Lang & Reed Napa Valley Chenin Blanc
Lang & Reed 2015 Chenin Blanc-Napa Valley ma brzoskwinię i owoce tropikalne, które są natychmiast na nosie, z niezbędną nutą plastra miodu (tradycyjny charakter odmianowy) i mniejszą ekspresją jabłek i cytrusów. Na podniebieniu aromaty są odzwierciedlone i mają jeszcze silniejszą obecność dzięki egzotycznym cytrusowym nutom żółtego jabłka, które nadają mu dokładną cierpkość. Tekstura jest delikatna, a smaki rozszerzają się z odrobiną soli mineralnej, co prowadzi do jasnej, ostrej kwasowości, dodając orzeźwiającego charakteru wina. Rozkwita i zwiększy złożoność dzięki dodatkowemu czasowi butelkowania.