Zupa marchewkowo-Pasternakowa z chipsami Pasternakowymi
Zupa marchewkowo-Pasternakowa z chipsami Pasternakowymi może być właśnie zupą, której szukasz. Ten przepis służy 6. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis ma 170 kalorii, 3G białka, oraz 5G tłuszczu na porcję. Na 1,04 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz paprykę, szczypiorek, cebulę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 73%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Zupa Marchewkowo-Pasternakowa Z Chipsami Pasternakowymi, Chipsy z pasternaku i marchwi, oraz Chipsy z buraków, marchwi i pasternaku z Fleur De Sel.
Instrukcje
Podgrzać 1 łyżeczkę oleju w holenderskim piekarniku na średnim ogniu.
Dodaj cebulę, i gotować 10 minut lub do miękkości, mieszając od czasu do czasu.
Dodaj posiekany pasternak, wodę, marchewkę i bulion; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 50 minut lub aż warzywa będą miękkie.
Wyjąć z ognia; odstawić 5 minut.
Umieścić połowę mieszanki marchwi w blenderze; proces do gładkiej.
Wlać puree mieszanki marchwi w dużej misce. Powtórz procedurę z pozostałą mieszaniną marchwi. Wymieszać z solą i pieprzem.
Podgrzać pozostałe 5 łyżeczek oleju w małym rondlu na średnim ogniu.
Dodaj plastry pasternaku; gotować 5 minut lub aż lekko rumiane, obracając od czasu do czasu.
Osuszyć na ręcznikach papierowych.
Na zupę posypać pasternakiem chipsy i szczypiorek.