Zupa Marchewkowo-Imbirowa
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na zupy, więc spróbuj zupy marchewkowo-imbirowej. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 110 kalorii, 1G białka, oraz 7G tłuszczu każdy. Na 94 grosze za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Mieszanka ząbków czosnku, marchew, bulion warzywny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 2 minuty. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 23%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Zupa marchewkowo-imbirowa-miso i Grochówka, Zupa Marchewkowo-Imbirowa, oraz Zupa Marchewkowo-Imbirowa dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać duży rondel na średnim ogniu. Roztopić masło z oliwą z oliwek na patelni; gotować 2 minuty lub do roztopienia masła.
Dodaj cebulę, imbir i czosnek. Gotować 10 minut lub aż cebula będzie miękka, mieszając od czasu do czasu.
Wymieszać z bulionem, marchewką i winem. Doprowadzić do wrzenia; zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, odkryte, przez 45 minut.
Połowę mieszanki marchwi umieścić w blenderze.
Usuń środkową część pokrywy blendera( aby umożliwić ucieczkę pary); zabezpiecz pokrywę blendera na blenderze.
Umieść czysty ręcznik nad otworem w pokrywie blendera (aby uniknąć rozprysków). Zmiksować na gładką masę.
Wlać do miski. Powtórz procedurę z pozostałą mieszaniną marchwi. Wymieszaj sok z limonki, curry i pieprz. Chochla o 2/3 szklanki zupy do każdej z 12 misek.
Posypać równomiernie kolendrą.