Zupa Marchewkowa Z Czerwonym Curry
Czerwone Curry zupa marchew może być tylko zupa szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny, cały 30 i wegetariański przepis ma 252 kalorie, 9g białka, oraz 12g tłuszczu na porcję. Na 1,45 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka soli i pieprzu, olej canolan, marchew i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni indyjskiej. Przynosi wam to moje przepisy. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 46%, co jest dobre. Podobne przepisy to Czyste Jedzenie Marchew I Imbir Zupa Z Czerwonej Soczewicy, Zupa Marchewkowa Z Czerwonym Curry, oraz Curry Zupa Marchewkowa.
Instrukcje
Rozgrzać olej w dużym rondlu.
Dodać pokrojone marchewki i imbir i gotować na umiarkowanie wysokim ogniu, mieszając, aż marchewki są chrupiące-przetargu i lekko rumiane, 6 do 7 protokół.
Dodaj cebulę i gotować, aż zmiękną, ale nie rumiane, o 2 protokół.
Do rondla dodać bulion z kurczaka, wodę, mleko kokosowe i pastę curry i doprowadzić do wrzenia. Dusić na umiarkowanym ogniu, aż marchewki będą miękkie, o 25 protokół. Odcedź płyn do gotowania do innego rondla, zachowując ciała stałe; Odrzuć imbir.
Marchew przełożyć do blendera i puree z 1 szklanką płynu do gotowania, aż będzie bardzo gładka. Powrót puree do płynu do gotowania, dodać zapałki marchewki i gotować do miękkości, o 3 protokół. Doprawić solą i pieprzem. Zupę pokroić w miseczki, posypać cebulką, kolendrą i bazylią i podawać.
Dodać do przodu: zupę można przechowywać w lodówce do 1 dnia.
W przeciwieństwie do mleka kokosowego, imbiru i czerwonej pasty curry w tej zupie, spróbuj aromatycznej, owocowej California white, takiej jak 1997 Trefethen Dry Riesling lub 1997 Pine Ridge Chenin Blanc.
Uwagi: czerwona pasta curry jest dostępna w azjatyckich sklepach spożywczych i wysyłkowo od firmy CMC (800-CMC-2780).
Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Azjatka W menu? Spróbuj sparować z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Możesz spróbować Dry Creek Vineyard Dry Chenin Blanc, wino. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 5 z 5 gwiazdek i ceną około 15 dolarów za butelkę.
![Dry Creek Vineyard Dry Chenin Blanc, Wino]()
Dry Creek Vineyard Dry Chenin Blanc, Wino
To piękne wino jest cudownie spójne rocznik po roczniku. Otrzymujemy najwyższej jakości owoce Chenin Blanc z rancza Wilsona w Clarksburgu, co pozwala nam produkować wyraziste, dopracowane i pyszne wino. Na początku Zawirowania aromaty białej gruszki, ananasa i banana wyrastają do przodu ze szklanki. Na podniebieniu wino jest orzeźwiające smakami dojrzałej mandarynki i brzoskwiń. Odczucia w ustach są żywe, ale bogate i mają subtelną kremowość. Fermentacja w 100% ze stali nierdzewnej gwarantuje świeżość owoców, które fani tego wina docenili przez lata. To kwintesencja letniego napoju i idealne wino do połączenia ze świeżymi ostrygami!