Zupa malinowo-żurawinowa dla dwojga

Zupa malinowo-żurawinowa dla dwojga
Jeśli masz około 35 minut do spędzenia w kuchni, zupa malinowo-żurawinowa dla dwojga może być świetnym przepisem bezglutenowym do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera około 5 g białka , 16 g tłuszczu i łącznie 373 kalorie . Ten przepis jest dla 2 osób. Za 1,43 USD za porcję ten przepis pokrywa 8% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Sprawdza się dobrze jako niedrogi przystawka na Walentynki . Mieszanka cukru, skrobi kukurydzianej, pół na pół śmietanki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest dostarczany przez Taste of Home. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje niezbyt niesamowitą ocenę Spoonacular wynoszącą 35% . Babeczki malinowe z lukrem malinowym , zupa czekoladowa dla dwojga i jedna zupa na dwa sposoby: warzywa w kawałkach i krem z warzyw są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
W dużym rondlu zagotuj żurawinę i sok jabłkowy. Zmniejsz ogień i gotuj bez przykrycia przez 10 minut. Przetrzyj przez sito; włóż z powrotem do rondla. Przetrzyj maliny przez sito; usuń skórki i pestki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)
1 Opakowanie (19,6 Uncji) Mrożonego Ciasta Waniliowego1 Opakowanie (19,6 Uncji) Mrożonego Ciasta Waniliowego
1 łyżeczka żelatyny W Proszku Bez Dodatków Smakowych1 łyżeczka żelatyny W Proszku Bez Dodatków Smakowych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
2
Dodaj do mieszanki żurawinowej; doprowadź do wrzenia. Wymieszaj z cukrem, sokiem z cytryny i cynamonem; zdejmij z ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Smarowania WkładkiDo Smarowania Wkładki
(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)
Mąka Uniwersalna, Plus Mąka StołowaMąka Uniwersalna, Plus Mąka Stołowa
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
3
Ostudzić przez 4 minuty. Wymieszać 1/2 szklanki zupy z 3/4 szklanki śmietany. Wszystko z powrotem włożyć do garnka; doprowadzić do delikatnego wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory Słoneczne NiePomidory Słoneczne Nie
5 Szklanek Posiekanych Resztek Gotowanych Warzyw (np. Brokułów, Marchewek I Kalafiora)5 Szklanek Posiekanych Resztek Gotowanych Warzyw (np. Brokułów, Marchewek I Kalafiora)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
4
Wymieszaj mąkę kukurydzianą z pozostałą śmietaną do uzyskania gładkiej konsystencji; stopniowo wmieszaj do zupy. Gotuj i mieszaj przez 2 minuty lub do zgęstnienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 łyżek Zimnego, Niesolonego Masła, Pokrojonego Na Małe Kawałki Lub Startego6 łyżek Zimnego, Niesolonego Masła, Pokrojonego Na Małe Kawałki Lub Startego
Pomidory Słoneczne NiePomidory Słoneczne Nie
5 Szklanek Posiekanych Resztek Gotowanych Warzyw (np. Brokułów, Marchewek I Kalafiora)5 Szklanek Posiekanych Resztek Gotowanych Warzyw (np. Brokułów, Marchewek I Kalafiora)
5
Podawać na gorąco lub na zimno.
6
Podawać z bitą śmietaną i dodatkowymi malinami, jeśli chcesz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Owocowy Roll-up (polecamy: Fruit By The Foot)Owocowy Roll-up (polecamy: Fruit By The Foot)
1 Opakowanie (19,6 Uncji) Mrożonego Ciasta Waniliowego1 Opakowanie (19,6 Uncji) Mrożonego Ciasta Waniliowego
TrudnośćŚredni
Gotowe W35 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia3
Magazyn