Zupa malinowo-żurawinowa dla dwojga
Jeśli masz około 35 minut do spędzenia w kuchni, zupa malinowo-żurawinowa dla dwojga może być świetnym przepisem bezglutenowym do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera około 5 g białka , 16 g tłuszczu i łącznie 373 kalorie . Ten przepis jest dla 2 osób. Za 1,43 USD za porcję ten przepis pokrywa 8% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Sprawdza się dobrze jako niedrogi przystawka na Walentynki . Mieszanka cukru, skrobi kukurydzianej, pół na pół śmietanki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest dostarczany przez Taste of Home. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje niezbyt niesamowitą ocenę Spoonacular wynoszącą 35% . Babeczki malinowe z lukrem malinowym , zupa czekoladowa dla dwojga i jedna zupa na dwa sposoby: warzywa w kawałkach i krem z warzyw są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
W dużym rondlu zagotuj żurawinę i sok jabłkowy. Zmniejsz ogień i gotuj bez przykrycia przez 10 minut. Przetrzyj przez sito; włóż z powrotem do rondla. Przetrzyj maliny przez sito; usuń skórki i pestki.
Dodaj do mieszanki żurawinowej; doprowadź do wrzenia. Wymieszaj z cukrem, sokiem z cytryny i cynamonem; zdejmij z ognia.
Ostudzić przez 4 minuty. Wymieszać 1/2 szklanki zupy z 3/4 szklanki śmietany. Wszystko z powrotem włożyć do garnka; doprowadzić do delikatnego wrzenia.
Wymieszaj mąkę kukurydzianą z pozostałą śmietaną do uzyskania gładkiej konsystencji; stopniowo wmieszaj do zupy. Gotuj i mieszaj przez 2 minuty lub do zgęstnienia.
Podawać na gorąco lub na zimno.
Podawać z bitą śmietaną i dodatkowymi malinami, jeśli chcesz.