Zupa Limonkowa
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj zupy limonkowej. Ten przepis służy 8 i kosztuje $3.23 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 46g białka, 39g tłuszczu, oraz w sumie 629 kalorii. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz Poblano chile, oliwę z oliwek, smażone paski tortilla i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać awokado można śledzić to danie główne z czekoladowy mus z awokado | szybki ciemny mus z awokado jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 61%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Zupa Limonkowo-Krabowa, Zupa z kurczaka i limonki, oraz Zupa Marchewkowo-Limonkowa.
Instrukcje
Ustaw kurczaka w dużym, ciężkim garnku i napełnij go zimną wodą, aby pokryć co najmniej 1 cal. Połówki 1 cebuli.
Dodaj marchew, połówki cebuli, seler, ząbki czosnku, liście laurowe i ziarna pieprzu i doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu. Zmniejsz ciepło do średniego i gotuj delikatnie przez 2 godziny, odtłuszczając wszelkie szumowiny, które unoszą się na górę.
Wyjmij kurczaka z bulionu i pozostaw w dużym naczyniu, aż będzie wystarczająco chłodny, aby obsłużyć. Odcedzić bulion z kurczaka i zwrócić go do garnka. Będziesz miał 10 do 12 filiżanek bulionu.
Wyjmij skórkę z schłodzonego kurczaka i wyrzuć; rozdrobnij mięso i przywróć je do bulionu w garnku.
Rozgrzać olej na dużej patelni ustawionej na średnim ogniu.
Pozostałą cebulę pokroić w 1/4 cala kostkę. Podsmażyć pokrojoną w kostkę cebulę, mielony czosnek, poblano i kukurydzę przez około 3 minuty, aż warzywa będą miękkie. Podsmażone warzywa wymieszać z rosołem z kurczaka, wymieszać z solą, oregano i sokiem z limonki i wymieszać na wolnym ogniu. Smak i dodać więcej soli i soku z limonki w razie potrzeby.
Podawać na gorąco z dodatkami do wyboru.
Zupę można przygotować do 2 dni wcześniej, przykryć i schłodzić.
Książka, korzystając z bazy danych USDA Nutrition
Piekarnia i kawiarnia od 199