Zupa kukurydziana z chilli
Zupa kukurydziana z chili to bezglutenowe zupa. Jedna porcja zawiera 258 kalorii, 5G białka, oraz 17g tłuszczu. Na 1,59 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Mieszanka boczku, wody, płynnego rosołu z kurczaka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 22%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj Południowo-zachodni chleb kukurydziany farsz z kukurydzą i Zielonymi Chili, Chili z nadzieniem kukurydzianym Tamale, oraz Chilli Poblano Nadziewane Kukurydzą dla podobnych receptur.
Instrukcje
(Ostrożnie) pokroić ziarna kukurydzy z kolby. Odstawić.
Dodać kawałki boczku do garnka lub holenderskiego piekarnika na średnim ogniu. Gotować przez kilka minut. Wrzucić pokrojoną w kostkę cebulę i wymieszać, gotując cebulę przez 3 do 4 minut.
Dodać kukurydzę. Wymieszać i gotować przez minutę.
Dodaj oba rodzaje chilli i wymieszać.
Wlać bulion z kurczaka i śmietanę.
Dodać sól. Wymieszać i doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ciepło do niskiego poziomu.
Połączyć mąkę kukurydzianą (lub masę) z wodą. Wymieszać do połączenia, a następnie wlać do zupy. Przykryć i gotować przez 15 minut na małym ogniu. Jeśli chowder wymaga większego zagęszczenia, dodaj kolejną łyżkę mąki kukurydzianej zmieszanej z wodą. Gotować przez kolejne dziesięć minut.
Podawać z chrupiącym chlebem na zakwasie lub w misce na chleb. Absolutnie pyszne!