Zupa kukurydziana z boczkiem i przegrzebkami morskimi
Zupa kukurydziana z boczkiem i przegrzebkami morskimi może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy przepis służy 4 i kosztuje 2,14 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 18g białka, 35 g tłuszczu, oraz w sumie 605 kalorii. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka soli i pieprzu, seler, ziemniaki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać boczek, można śledzić to danie główne z Blueberry Buckle jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 57%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Pieczone przegrzebki morskie z chrupiącą polewą bezglutenową, Przegrzebki i pieczona kukurydza-5 punktów, oraz Chuda Słodka Kukurydza Chowder Z Pikantnymi Zapiekanymi Przegrzebkami Morskimi.
Instrukcje
W dużym rondlu, gotować boczek na umiarkowanie małym ogniu, aż chrupiące, 10 protokół.
Przełożyć boczek na ręczniki papierowe, aby osuszyć.
Wylać 2 łyżki tłuszczu boczku i rezerwy.
Dodaj cebulę i seler na patelnię. Gotować na małym ogniu, aż zmiękną, 12 protokół.
Tymczasem w robocie kuchennym przecier 1 szklankę kukurydzy z 1 szklanką mleka.
Dodać puree kukurydziane do rondla wraz z pozostałymi 2 szklanki każdej kukurydzy i mleka i ziemniaków. Dusić na małym ogniu, aż ziemniaki będą miękkie, o 20 protokół. Wymieszać ze śmietaną, szczypiorkiem i boczkiem. Doprawić solą, pieprzem i Tabasco i ogrzać.
Na dużej patelni podgrzać zarezerwowane 2 łyżki tłuszczu boczku, aż się połysk.
Dodaj przegrzebki, doprawić solą i pieprzem i gotować na umiarkowanie wysokim ogniu, aż rumiane, o 1 1/2 protokół na stronę. Zupę wrzucić do miseczek; na wierzch polać przegrzebkami i szczypiorkiem i podawać.