Zupa Kukurydziana Tortilla
Zupa kukurydziana Tortilla może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy przepis służy 6 i kosztuje 1,56 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 250 kalorii, 18g białka, oraz 9g tłuszczu. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka piersi z kurczaka, kurczak bulion, wapno kliny, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Aby wykorzystać mielony kminek, możesz śledzić to danie główne z Marokański Mus Czekoladowy jako deser. Przynosi wam to moje przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 51%. Spróbuj Zupa Kukurydziana Tortilla, Zupa Kukurydziana Tortilla, oraz Zupa Tortilla z kukurydzą i krewetkami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby przygotować zupę, połącz cebulę i pomidory w blenderze lub robocie kuchennym i przetwarzaj, aż będzie gładka.
Rozgrzać olej w holenderskim piecu na średnim ogniu do gorąca.
Dodaj suszone oregano, mielony kminek i mielony czosnek, i smażyć 10 sekund.
Dodaj puree mieszaniny cebuli do patelni (mieszanina zagotuje energicznie), i gotować 1 minutę. Wymieszać bulion z kurczaka i sól; doprowadzić mieszaninę do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 15 minut.
Aby przygotować dodatki, ułóż paski tortilli w jednej warstwie na galaretowatej patelni.
Piec w temperaturze 350 przez 12 minut lub do momentu usmażenia pasków tortilli.
Zupa z kadzi do każdej z 6 misek, a na wierzchu pieczone paski tortilla, rozdrobniony kurczak i ser.