Zupa kukurydziana i krewetkowa z puree ziemniaczanym

Kukurydza i krewetki Chowder z puree ziemniaczanym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $7.19 za porcję. Jedna porcja zawiera 744 kalorie, 45g białka, oraz 34g tłuszczu. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i odebrać masło, cebula, krewetki, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Przynosi wam to moje przepisy. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Święto Dziękczynienia. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Halibut Z Sosem Kukurydzianym I Śmietaną I Puree Ze Szczypiorku, Zupa z krewetek i kukurydzy, oraz Zupa z krewetek i kukurydzy dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużym rondlu rozgrzać olej na umiarkowanie małym ogniu.
Dodaj cebulę, marchew, i czosnek i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż cebula jest przezroczysta, o 5 protokół.
Dodać bulion i nasiona koperku i doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu, pod przykryciem, przez około 20 minut.
W międzyczasie umieść ziemniaki w średnim rondlu z osoloną wodą. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień,i gotować do miękkości, o 15 protokół.
Ziemniaki odsączyć i włożyć z powrotem do rondla wraz z 3/4 łyżeczką soli i szczyptą pieprzu. Ziemniaki rozgnieść na bardzo małym ogniu, stopniowo dodając masło i 3/4 szklanki śmietany. Trzymaj ciepło.
Dodać kukurydzę i 1/2 łyżeczki soli do bulionu i gotować na wolnym ogniu, pod przykryciem, aż kukurydza będzie po prostu miękka, o 15 protokół. W robocie kuchennym lub blenderze przecier, a następnie wlać go z powrotem do rondla.
Dodać krewetki i pozostałe 3/4 łyżeczka soli. Doprowadzić do duszenia i gotować, aż krewetki są prawie gotowe, o 1 minutę. Wymieszać w pozostałej 1/4 szklanki śmietany, pietruszka, i 1/8 łyżeczka pieprzu i doprowadzić tylko z powrotem na wolnym ogniu. W razie potrzeby podgrzać ziemniaki. Łyżka je do środka cztery miski i wlać chowder wokół nich.
Zalecenie dotyczące wina: lekka słodycz kukurydzy i bogactwo śmietany lub mleka wymagają aromatycznego białego wina, ale unikaj dębowych, które mogą kolidować z krewetkami. Nowy Jork, Oregon lub niemiecki riesling sprawdziłby się dobrze.