Zupa kremowa z szynką i kukurydzą
Zupa-krem z szynką i kukurydzą może być daniem głównym, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera około 35 g białka , 15 g tłuszczu i łącznie 347 kalorii . Ten przepis służy 7 osobom. Za 2,15 USD za porcję ten przepis pokrywa 15% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest idealna na jesień . Jeśli masz pod ręką paprykę, cebulę, paprykę i kilka innych składników, możesz to zrobić. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut . Jest to dostarczane przez Taste of Home. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 26% , to danie nie jest zbyt super. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: kremowa zupa jarzynowa z kukurydzy, jak zrobić kremową zupę z warzyw kukurydzianych , kremowa zupa ziemniaczana z szynką i kukurydzą oraz kremowa zupa ziemniaczana z szynką i kukurydzą .
Instrukcje
W dużym rondlu połącz bulion, kukurydzę, śmietanę, cebulę i czerwoną paprykę. Doprowadzić do wrzenia.
Połącz mąkę, wodę, sól i pieprz, aż uzyskasz gładką masę; stopniowo wrzucaj na patelnię. Doprowadzić do wrzenia; gotować i mieszać przez 2 minuty lub do momentu zgęstnienia. Wymieszaj szynkę.
Zredukować ciepło; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 10-15 minut lub do momentu, aż warzywa będą miękkie.
W razie potrzeby udekoruj porcje koperkiem.