Zupa-krem ze szparagów
Przepis na Zupę-krem ze szparagów można przygotować w około 1 godzinę i 10 minut . Ten przepis służy 4 osobom. Jedna porcja tego dania zawiera około 8 g białka , 28 g tłuszczu i łącznie 368 kalorii . Za 2,61 USD za porcję ten przepis pokrywa 24% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Będzie hitem na Twojej jesiennej imprezie. Tylko nielicznym osobom ten hor d'oeuvre naprawdę się podobał. Jeśli masz pod ręką tymianek, seler, gęstą śmietanę i kilka innych składników, możesz to zrobić. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobi go jeszcze raz. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę wegetariańską lakto ovo . Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 48% . Ten wynik jest solidny. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Zupa-krem ze szparagów , Zupa-krem ze szparagów i Zupa-krem ze szparagów .
Instrukcje
Zagotuj duży garnek wody. Napełnij średnią miskę osoloną wodą z lodem. Pracując w 2 partiach, dodaj szparagi do wrzącej wody i gotuj, aż będą miękkie, około 4 minut na partię. Za pomocą łyżki cedzakowej przenieś szparagi do miski z lodowatą wodą.
Odpływ. Zarezerwuj 7 1/2 szklanki płynu z gotowania.
Pokrój 18 końcówek szparagów po przekątnej i zachowaj je do dekoracji zupy. Pozostałe szparagi pokroić na małe kawałki.
Rozpuść masło w dużym garnku na średnim ogniu.
Dodaj cebulę, seler i marchewkę i gotuj pod przykryciem, mieszając od czasu do czasu, aż będą miękkie, około 12 minut.
Dodać mąkę i smażyć, mieszając drewnianą łyżką, jeszcze 2 minuty.
Wlać zarezerwowany płyn z gotowania szparagów i doprowadzić do wrzenia, ciągle mieszając. Pietruszkę, tymianek i liść laurowy zawiązać kawałkiem sznurka kuchennego i dodać do zupy. Zmniejsz ogień, gotuj na wolnym ogniu przez 10 minut.
Wmieszać posiekane szparagi i doprowadzić do wrzenia.
Zdjąć z ognia i pozostawić do ostygnięcia.
Usuń i wyrzuć wiązkę ziół. Pracując partiami, przenieś mieszaninę szparagów do blendera i zmiksuj na gładkie puree. Za pomocą sitka umieszczonego nad dużą miską odcedź zupę szparagową. Przełóż puree z powrotem do garnka i podgrzej ponownie na średnim ogniu.
Do zupy ubić śmietanę, wermut i sól, doprawić pieprzem. Rozdzielić ciepłą zupę do misek, posypać każdą zupą zarezerwowanymi końcówkami szparagów i natychmiast podawać.
Polecane wino: Wino Musujące, Sparkling Rose
Wino musujące i różowe musujące to moje ulubione przystawki. Jeśli podajesz wybór przekąsek, nie możesz się pomylić z tymi. Oba są bardzo przyjazne dla jedzenia i uzupełniają różnorodne smaki. La Marca z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 20 dolarów za butelkę.
![La Marca]()
La Marca
Smak jest świeży i czysty, z dojrzałymi cytrusami, cytryną, zielonym jabłkiem i nutami grejpfruta, mineralnością i odrobiną tostów.