Zupa-krem ze szparagów

Zupa-krem ze szparagów
Przepis na Zupę-krem ze szparagów można przygotować w około 1 godzinę i 10 minut . Ten przepis służy 4 osobom. Jedna porcja tego dania zawiera około 8 g białka , 28 g tłuszczu i łącznie 368 kalorii . Za 2,61 USD za porcję ten przepis pokrywa 24% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Będzie hitem na Twojej jesiennej imprezie. Tylko nielicznym osobom ten hor d'oeuvre naprawdę się podobał. Jeśli masz pod ręką tymianek, seler, gęstą śmietanę i kilka innych składników, możesz to zrobić. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobi go jeszcze raz. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę wegetariańską lakto ovo . Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 48% . Ten wynik jest solidny. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Zupa-krem ze szparagów , Zupa-krem ze szparagów i Zupa-krem ze szparagów .

Instrukcje

1
Zagotuj duży garnek wody. Napełnij średnią miskę osoloną wodą z lodem. Pracując w 2 partiach, dodaj szparagi do wrzącej wody i gotuj, aż będą miękkie, około 4 minut na partię. Za pomocą łyżki cedzakowej przenieś szparagi do miski z lodowatą wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
2
Odpływ. Zarezerwuj 7 1/2 szklanki płynu z gotowania.
3
Pokrój 18 końcówek szparagów po przekątnej i zachowaj je do dekoracji zupy. Pozostałe szparagi pokroić na małe kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki
Twój Ulubiony Ostry Sos Do PodaniaTwój Ulubiony Ostry Sos Do Podania
4
Rozpuść masło w dużym garnku na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
5
Dodaj cebulę, seler i marchewkę i gotuj pod przykryciem, mieszając od czasu do czasu, aż będą miękkie, około 12 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek Do TostówOliwa Z Oliwek Do Tostów
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
6
Dodać mąkę i smażyć, mieszając drewnianą łyżką, jeszcze 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól $ Świeżo Zmielony Czarny PieprzSól $ Świeżo Zmielony Czarny Pieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (okUncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
7
Wlać zarezerwowany płyn z gotowania szparagów i doprowadzić do wrzenia, ciągle mieszając. Pietruszkę, tymianek i liść laurowy zawiązać kawałkiem sznurka kuchennego i dodać do zupy. Zmniejsz ogień, gotuj na wolnym ogniu przez 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki
Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
Twój Ulubiony Ostry Sos Do PodaniaTwój Ulubiony Ostry Sos Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sznurek RzeźniczySznurek Rzeźniczy
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
8
Wmieszać posiekane szparagi i doprowadzić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki
9
Zdjąć z ognia i pozostawić do ostygnięcia.
10
Usuń i wyrzuć wiązkę ziół. Pracując partiami, przenieś mieszaninę szparagów do blendera i zmiksuj na gładkie puree. Za pomocą sitka umieszczonego nad dużą miską odcedź zupę szparagową. Przełóż puree z powrotem do garnka i podgrzej ponownie na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki
Twój Ulubiony Ostry Sos Do PodaniaTwój Ulubiony Ostry Sos Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
11
Do zupy ubić śmietanę, wermut i sól, doprawić pieprzem. Rozdzielić ciepłą zupę do misek, posypać każdą zupą zarezerwowanymi końcówkami szparagów i natychmiast podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki
Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)
WermutWermut
1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Twój Ulubiony Ostry Sos Do PodaniaTwój Ulubiony Ostry Sos Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego

Polecane wino: Wino Musujące, Sparkling Rose

Wino musujące i różowe musujące to moje ulubione przystawki. Jeśli podajesz wybór przekąsek, nie możesz się pomylić z tymi. Oba są bardzo przyjazne dla jedzenia i uzupełniają różnorodne smaki. La Marca z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 20 dolarów za butelkę.
La Marca
La Marca
Smak jest świeży i czysty, z dojrzałymi cytrusami, cytryną, zielonym jabłkiem i nutami grejpfruta, mineralnością i odrobiną tostów.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 10 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia14
Magazyn