Zupa krem z dzikiego ryżu
Zupa krem z dzikiego ryżu to przystawka dla 10 osób. Za 1,62 dolara za porcję przepis ten pokrywa 9% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 10 g białka , 8 g tłuszczu i łącznie 191 kalorii . Ten przepis z Taste of Home wymaga masła, odparowanego mleka, cebuli i bulionu z kurczaka. Niewiele osób przygotowało ten przepis, ale jeden powiedziałby, że trafił w dziesiątkę. Jest idealny na zimę . Od przygotowania do podania, przepis ten zajmuje około 30 minut . Z oceną spoonacular wynoszącą 35% , to danie jest raczej kiepskie. Użytkownikom, którym spodobał się ten przepis, spodobały się również : Zupa kasztanowa i grzybowa z kremem parmezanowym i gruszkami , California Wild Rice & Beef Cabbage Wrap With Crunchy Ricotta Cheese i Kolorowa sałatka z dzikiego ryżu .
Instrukcje
W dużym rondlu podsmaż cebulę, marchewkę i seler na maśle, aż zmiękną. Dodaj mąkę, aż się połączą. Stopniowo dodawaj bulion. Dodaj ryż, kurczaka, sól i pieprz. Doprowadź do wrzenia na średnim ogniu; gotuj i mieszaj przez 2 minuty lub do zgęstnienia. Dodaj mleko; gotuj jeszcze 3-5 minut.