Zupa Kasztanowa z orzeszkami piniowymi i porzeczkami

Zupa Kasztanowa z orzeszkami piniowymi i porzeczkami
Zupa Kasztanowa z orzeszkami pinii i porzeczkami może być właśnie zupą, której szukasz. Jedna porcja zawiera 457 kalorii, 6G białka, oraz 12g tłuszczu. Ten bezglutenowy, pierwotny, cały 30 i wegetariański przepis służy 8 i kosztuje 3,21 zł za porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Przynosi wam to moje przepisy. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Mieszanka selera, kasztanów), pół na pół i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 65%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Kuskus z orzeszkami piniowymi i porzeczkami, Jarmuż Z Porzeczkami I Orzeszkami Piniowymi, oraz Klopsiki Z Porzeczkami I Orzeszkami Piniowymi dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wytnij x około 1/2 cala długości przez płaską stronę każdej skorupy kasztana.
Składniki, których będziesz potrzebować
KASZTANY JADALNEKASZTANY JADALNE
2
Umieść nakrętki w patelni o wymiarach 12 na 17 cali.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Drobno Posiekanych Orzechów Pekan PLANTERS®1/2 Szklanki Drobno Posiekanych Orzechów Pekan PLANTERS®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
3
Piec w piekarniku 400, aż skorupki zaczną się rozłupywać, a orzechy będą lekko miękkie (przerwa 1 otwarta do testu), 25 do 30 minut. Przytrzymaj 1 gorącą nakrętkę na raz w miękkim uchwycie i ściśnij, aby poluzować skorupę. Ściągnij skorupę i brązową skórę; użyj małego, ostrego noża, aby wyciągnąć kawałki skóry ze szczelin. Odrzuć spleśniałe lub twarde, suszone orzechy.
Składniki, których będziesz potrzebować
(zalecany: Sos A1)(zalecany: Sos A1)
1/2 Szklanki Drobno Posiekanych Orzechów Pekan PLANTERS®1/2 Szklanki Drobno Posiekanych Orzechów Pekan PLANTERS®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uchwyt Do GarnkaUchwyt Do Garnka
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
Guma Owocowa W Paski PomarańczoweGuma Owocowa W Paski Pomarańczowe
4
Tymczasem na patelni 5-do 6-quart na średnim ogniu często mieszaj cebulę, seler i nasiona kopru włoskiego w 1 łyżce oleju, aż warzywa utykają, 8 do 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułka Tarta, Kilka GarściBułka Tarta, Kilka Garści
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
5
Dodać bulion i kasztany; doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Zmniejszyć ogień, przykryć i gotować na wolnym ogniu, aż kasztany mash łatwo, o 40 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
KASZTANY JADALNEKASZTANY JADALNE
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka
6
Mieszaj mieszankę, porcję na raz, w blenderze lub robocie kuchennym, aż będzie gładka.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
7
Powrót czysty do patelni i dodać pół na pół. Wymieszać na średnim ogniu, aż do gotowania na parze, około 3 minut (około 8 minut, jeśli schłodzone).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
8
Tymczasem na patelni o średnicy 10-12 cali na średnim ogniu często mieszaj porzeczki i orzeszki piniowe w pozostałej 1/2 łyżki oleju, aż orzechy będą złote, 3 do 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Funta Dużych Krewetek U-121 1/2 Funta Dużych Krewetek U-12
PorzeczkiPorzeczki
1/2 Szklanki Drobno Posiekanych Orzechów Pekan PLANTERS®1/2 Szklanki Drobno Posiekanych Orzechów Pekan PLANTERS®
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
9
Wlać do małej miseczki.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
10
Zupa z kadzi w miseczkach i na wierzchu równo z mieszanką porzeczkowo-orzechową. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
1 1/2 Funta Dużych Krewetek U-121 1/2 Funta Dużych Krewetek U-12
PorzeczkiPorzeczki
5 Szklanek Posiekanych Resztek Gotowanych Warzyw (np. Brokułów, Marchewek I Kalafiora)5 Szklanek Posiekanych Resztek Gotowanych Warzyw (np. Brokułów, Marchewek I Kalafiora)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
ChochlaChochla
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia25
Magazyn