Zupa Kasztanowa z orzeszkami piniowymi i porzeczkami
Zupa Kasztanowa z orzeszkami pinii i porzeczkami może być właśnie zupą, której szukasz. Jedna porcja zawiera 457 kalorii, 6G białka, oraz 12g tłuszczu. Ten bezglutenowy, pierwotny, cały 30 i wegetariański przepis służy 8 i kosztuje 3,21 zł za porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Przynosi wam to moje przepisy. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Mieszanka selera, kasztanów), pół na pół i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 65%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Kuskus z orzeszkami piniowymi i porzeczkami, Jarmuż Z Porzeczkami I Orzeszkami Piniowymi, oraz Klopsiki Z Porzeczkami I Orzeszkami Piniowymi dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wytnij x około 1/2 cala długości przez płaską stronę każdej skorupy kasztana.
Umieść nakrętki w patelni o wymiarach 12 na 17 cali.
Piec w piekarniku 400, aż skorupki zaczną się rozłupywać, a orzechy będą lekko miękkie (przerwa 1 otwarta do testu), 25 do 30 minut. Przytrzymaj 1 gorącą nakrętkę na raz w miękkim uchwycie i ściśnij, aby poluzować skorupę. Ściągnij skorupę i brązową skórę; użyj małego, ostrego noża, aby wyciągnąć kawałki skóry ze szczelin. Odrzuć spleśniałe lub twarde, suszone orzechy.
Tymczasem na patelni 5-do 6-quart na średnim ogniu często mieszaj cebulę, seler i nasiona kopru włoskiego w 1 łyżce oleju, aż warzywa utykają, 8 do 10 minut.
Dodać bulion i kasztany; doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Zmniejszyć ogień, przykryć i gotować na wolnym ogniu, aż kasztany mash łatwo, o 40 protokół.
Mieszaj mieszankę, porcję na raz, w blenderze lub robocie kuchennym, aż będzie gładka.
Powrót czysty do patelni i dodać pół na pół. Wymieszać na średnim ogniu, aż do gotowania na parze, około 3 minut (około 8 minut, jeśli schłodzone).
Tymczasem na patelni o średnicy 10-12 cali na średnim ogniu często mieszaj porzeczki i orzeszki piniowe w pozostałej 1/2 łyżki oleju, aż orzechy będą złote, 3 do 5 minut.
Zupa z kadzi w miseczkach i na wierzchu równo z mieszanką porzeczkowo-orzechową. Doprawić do smaku solą i pieprzem.