Zupa kalafiorowa z polewą sardeli może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten pescatariański przepis ma 703 kalorie, 23G białka, oraz 38 g tłuszczu na porcję. Na 3,51 zł za porcję, ten przepis okładki 35% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Ten przepis od Foodnetwork ma 1 fanów. Mieszanka liści pietruszki płaskich liści, cebula, sól i pieprz, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Aby wykorzystać gałkę muszkatołową, można śledzić to danie główne z Ciasto Z Gałką Muszkatołową jako deser. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 79%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Zapiekanka z kalafiora i brukselki z polewą z Orzechów Sosnowych, Ciasto z sardelą i bułką tartą-Tortino di alici, oraz Makaron Primavera z polewą bułką tartą dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
1
Podgrzać EVOO w garnku do zupy na średnim lub średnim ogniu. Masło roztopić na oleju, następnie dodać czosnek, rozmaryn i cebulę. Doprawić solą i pieprzem. Gotować, częściowo przykryte, do zmiękczenia, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Mięsiste Golonki Cielęce O Grubości 2-3 Cali
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
Duża Garść Natki Pietruszki Pokrojonej W Cienkie Plasterki
5 Szklanek Posiekanych Resztek Gotowanych Warzyw (np. Brokułów, Marchewek I Kalafiora)
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
2
Dodać wino i schłodzić, następnie dodać około 1/2 szklanki wywaru i całą główkę kalafiora. Przykryć garnek i parować kalafior do bardzo miękki, o 15 protokół. Odsączyć i rozbić masą ziemniaczaną, następnie dodać pozostały bulion, mleko i ziemniaki. Doprawić gałką muszkatołową i cayenne do smaku. Doprowadzić do wrzenia i gotować, aż ziemniaki będą miękkie, 10 minut lub tak. Puree blenderem zanurzeniowym, następnie dusić na małym ogniu, aby zagęścić do pożądanej konsystencji i dostosować przyprawy. Schłodzić i przechowywać do posiłku przed make-ahead.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Dojrzałe Oliwki
4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala
Tuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I Cebulą
Oliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek Stołowych
1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
Ciasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo Pokruszone
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blender Zanurzeniowy
Masher Ziemniaczany
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
1
Podgrzać EVOO, 1/4 do 1/3 Puchar, na patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Duża Garść Natki Pietruszki Pokrojonej W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
2
Dodać anchois i mieszać, aż stopią się w oleju. Obniżyć ogień, dodać czosnek i trochę czarnego pieprzu i wymieszać minutę lub
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)
Starty Parmezan, Do Podania
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
3
Dodać bułkę tartą i gotować, aż głęboko pachnące i dobrze tosty.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane
4
Zdjąć z ognia. Ostudzić i połączyć z natką pietruszki i serem. Przechowywać w szczelnym pojemniku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej
5
Zupę podawać w płytkich miseczkach posypanych bułką tartą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane
5 Szklanek Posiekanych Resztek Gotowanych Warzyw (np. Brokułów, Marchewek I Kalafiora)