Zupa Kalafiorowa Przyprawiona
Przyprawiona zupa kalafiorowa wymaga z grubsza 55 minut od początku do końca. Ta zupa ma 207 kalorii, 3G białka, oraz 19g tłuszczu na porcję. Na 1,15 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Ten przepis od Allrecipes ma 1 fanów. Jest idealny do Jesień. Jeśli masz pod ręką śmietanę, bulion z kurczaka, oliwę z oliwek i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie dieta. Ogólnie ten przepis zarabia nie tak ogromny spoonacular wynik 37%. Spróbuj Zupa Kalafiorowa Przyprawiona, Zupa z pasternaku i kalafiora, oraz Zupa Z Kalafiora Przyprawiona Marchewką dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprowadzić rondel lekko osolonej wody do wrzenia.
Dodać różyczki kalafiora, i gotować odkryte przez 4 do 6 protokół, aż po prostu miękkie.
Dobrze odcedzić i odstawić.
Rozgrzać oliwę z oliwek w rondlu na średnim ogniu. Mieszać w czosnku, i gotować, aż pachnące, o 1 minutę.
Dodać odsączony kalafior, 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej i sól. Gotować i mieszać 2 do 3 minut, a następnie wlać bulion z kurczaka i doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu. Zmniejszyć ogień do średnio-niskie, przykryć, i gotować na wolnym ogniu, aż kalafior jest bardzo delikatny, 15 lub 20 protokół.
Wlać mieszaninę do blendera, napełniając dzban nie więcej niż do połowy pełny. Przytrzymaj pokrywkę blendera składanym ręcznikiem kuchennym i ostrożnie Uruchom blender, używając kilku szybkich impulsów, aby kalafior poruszał się, zanim zostawisz go na puree. Puree partiami, aż będzie gładkie i wlać do czystego garnka. Alternatywnie, można użyć blendera i puree kalafior prawo w garnku. Śmietanę wymieszać i gotować na średnim ogniu do rozpalenia.
Podawać z odrobiną kwaśnej śmietany i posypką gałki muszkatołowej.