Zupa Kalafiorowa Przyprawiona

Zupa Kalafiorowa Przyprawiona
Przyprawiona zupa kalafiorowa wymaga z grubsza 55 minut od początku do końca. Ta zupa ma 207 kalorii, 3G białka, oraz 19g tłuszczu na porcję. Na 1,15 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Ten przepis od Allrecipes ma 1 fanów. Jest idealny do Jesień. Jeśli masz pod ręką śmietanę, bulion z kurczaka, oliwę z oliwek i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie dieta. Ogólnie ten przepis zarabia nie tak ogromny spoonacular wynik 37%. Spróbuj Zupa Kalafiorowa Przyprawiona, Zupa z pasternaku i kalafiora, oraz Zupa Z Kalafiora Przyprawiona Marchewką dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Doprowadzić rondel lekko osolonej wody do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Dodać różyczki kalafiora, i gotować odkryte przez 4 do 6 protokół, aż po prostu miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Różyczki KalafioroweRóżyczki Kalafiorowe
3
Dobrze odcedzić i odstawić.
4
Rozgrzać oliwę z oliwek w rondlu na średnim ogniu. Mieszać w czosnku, i gotować, aż pachnące, o 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
CzosnekCzosnek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
5
Dodać odsączony kalafior, 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej i sól. Gotować i mieszać 2 do 3 minut, a następnie wlać bulion z kurczaka i doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu. Zmniejszyć ogień do średnio-niskie, przykryć, i gotować na wolnym ogniu, aż kalafior jest bardzo delikatny, 15 lub 20 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rosół Z KurczakaRosół Z Kurczaka
KalafiorKalafior
Gałka MuszkatołowaGałka Muszkatołowa
SólSól
6
Wlać mieszaninę do blendera, napełniając dzban nie więcej niż do połowy pełny. Przytrzymaj pokrywkę blendera składanym ręcznikiem kuchennym i ostrożnie Uruchom blender, używając kilku szybkich impulsów, aby kalafior poruszał się, zanim zostawisz go na puree. Puree partiami, aż będzie gładkie i wlać do czystego garnka. Alternatywnie, można użyć blendera i puree kalafior prawo w garnku. Śmietanę wymieszać i gotować na średnim ogniu do rozpalenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
KalafiorKalafior
KremKrem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki KuchenneRęczniki Kuchenne
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
GarnekGarnek
7
Podawać z odrobiną kwaśnej śmietany i posypką gałki muszkatołowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kwaśna śmietanaKwaśna śmietana
Gałka MuszkatołowaGałka Muszkatołowa
TrudnośćTwardy
Gotowe W55 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia6
Magazyn