Zupa kalafiorowa na zimno z boczkiem i grzankami

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj zimnej zupy kalafiorowej z boczkiem i grzankami. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 30g białka, 70 g tłuszczu, oraz w sumie 930 kalorii. Ten przepis służy 4. Na 4,25 zł za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz koszerną sól, oliwę z oliwek, koszerną sól i pieprz oraz kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby użyć pieprzu można śledzić to danie główne z Łatwy Deser Miętowy jako deser. 3 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Chrupiące łyżwy z kalafiorem, boczkiem, kaparami i grzankami, Sałatka z kalafiora posiekana z grzankami i kawałkami boczku, oraz Zupa Kalafiorowa Z Grzankami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Dla grzanek: umieść stojak na środku piekarnika i rozgrzej piekarnik do 400 stopni F. Ułóż kostki chleba w jednej warstwie na obramowanej blasze do pieczenia.
Posypać tymianek na wierzchu i doprawić solą i pieprzem, jeśli używasz. Wrzucić aż pokryte.
Piec do złotego i chrupiące, 10 do 12 protokół. Odstawić do ostygnięcia.
Na boczek: na innej blasze do pieczenia ułóż boczek w jednej warstwie.
Piec, aż rumiane i chrupiące, 15 do 17 protokół.
Osuszyć na ręcznikach papierowych. Gdy ostygnie wystarczająco, aby obsłużyć, posiekać na kawałki 1/2 cala i odstawić.
Do zupy: w dużym rondlu lub holenderskim piekarniku roztopić masło na średnim ogniu.
Dodać seler, szalotki, 1 łyżeczka soli i 1/4 łyżeczki pieprzu, i gotować, aż miękka, o 4 protokół.
Dodać czosnek i gotować, aż aromatyczny, o 30 sekund. Wymieszać z rosołem z kurczaka, tymiankiem i kalafiorem. Doprowadzić mieszaninę do wrzenia. Zmniejszyć ogień na wolnym ogniu, przykryć i gotować, aż warzywa będą miękkie, 20 do 25 protokół.
W partiach, puree zupę w robocie kuchennym, aż będzie gładka. Doprawić solą i pieprzem. Schłodzić zupę do temperatury pokojowej, a następnie przechowywać w lodówce, aż będzie gotowy do podania, co najmniej 2 godziny.
Schłodzoną zupę wrzucić do miski i udekorować grzankami i boczkiem.
Uwaga kucharza: zupę można również mieszać za pomocą blendera zanurzeniowego.