Zupa Jarzynowa Z Indyka
Zupa jarzynowa z indyka może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 574 kalorii, 75g białka, oraz 19g tłuszczu. Na 1,77 zł za porcję, ten przepis okładki 43% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Ten przepis od Allrecipes ma 8 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz groszek, seler, granulki bulionu z kurczaka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 10 godzin i 50 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 90%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Mama najlepsza zupa jarzynowa z indyka, Zupa Jarzynowa Z Indyka, oraz Zupa Jarzynowa Z Indyka dla podobnych receptur.
Instrukcje
Tusze z indyka umieścić w dużym garnku na dużym ogniu.
Dodaj marchew, seler, cebulę, czosnek, gałązki pietruszki, ziarna pieprzu, liście laurowe, tymianek, granulki bulionu z kurczaka, wodę i wystarczającą ilość wody, aby pokryć wszystko. Doprowadzić do wrzenia, odkryte, a następnie zmniejszyć ogień do średnio niskie i niech gotować na wolnym ogniu przez 1 1/2 godziny.
Usuń tuszę z indyka i pozostaw do ostygnięcia.
Usuń mięso z tuszy, pokrój na kawałki wielkości kęsa i odstaw na bok. Przecedzić wywar przez sito lub durszlak pokryty gazą do innego dużego garnka. Wyrzucić nieobciążone składniki.
Włożyć mięso z indyka do garnka, przykryć i schłodzić na noc.
Następnego dnia użyj łyżki szczelinowej, aby usunąć tłuszcz, który zestalił się na wierzchu wywaru. Odstawić wywar do dużego garnka na dużym ogniu, dodać rzep, pasternak i marchew i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień do niskiej, przykryć i gotować na wolnym ogniu przez godzinę, lub aż warzywa będą miękkie.
Dodać fasolkę szparagową, groch i fasolę i pozostawić do ogrzania przez, o 15 protokół. Na koniec dodać posiekaną natkę pietruszki i doprawić solą i pieprzem do smaku.