Zupa jagnięca z zielenią mniszka lekarskiego

Zupa jagnięca z zielenią mniszka lekarskiego
Zupa jagnięca z zielenią mniszka lekarskiego to bezglutenowy, pierwotny i przyjazny dla fodmap danie główne. Ten przepis służy 8. Na $2.0 za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 247 kalorii, 29g białka, oraz 12g tłuszczu. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. 3 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka liści laurowych, rosół z kurczaka, oregano i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby użyć pieprzu można śledzić to danie główne z Łatwy Deser Miętowy jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 82%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Gingered Dandelion Greens, Ciepłe Ziele Mniszka Lekarskiego, oraz Kotlety Schabowe Z Zielenią Mniszka Lekarskiego dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W dużym holenderskim piecu połącz jagnięce golonki, wodę, bulion, liście laurowe, suszone oregano, suszony majeranek, sól i pieprz. Doprowadzić do wrzenia, a następnie zmniejszyć ogień. Gotować na wolnym ogniu, pod przykryciem, przez 1 ¼ do 1 ½ godziny lub aż mięso będzie bardzo miękkie i odpadnie z kości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli ChceszSteki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
Majeranek SuszonyMajeranek Suszony
Suszone OreganoSuszone Oregano
Trzcina JagnięcaTrzcina Jagnięca
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Kostka Masła, Plus 3 łyżki Roztopionego Masła Do Posmarowania1 Kostka Masła, Plus 3 łyżki Roztopionego Masła Do Posmarowania
2
Usuń golenie jagnięce z bulionu. Gdy jest wystarczająco chłodny do obsługi, usuń mięso z kości. Odrzuć kości. Grubo posiekać mięso. Bulion szczep, odrzucanie ciał stałych. Odtłuszczone tłuszcze z bulionu.Zwrócić bulion do holenderskiego pieca. Wymieszać posiekane mięso, marchew, seler i cebulę. Wróć do wrzenia, zmniejsz ciepło. Dusić, pod przykryciem, około 15 minut lub aż warzywa będą miękkie. Wymieszać ze świeżym oregano i zielenią mniszka lekarskiego. Gotować przez 1 do 2 minut więcej lub tylko, aż warzywa więdną. Zupę z chochli układamy w poszczególne miseczki i posypujemy każdą porcję parmezanem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziele Mniszka LekarskiegoZiele Mniszka Lekarskiego
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
świeże Oreganoświeże Oregano
Trzcina JagnięcaTrzcina Jagnięca
1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
ZieloniZieloni
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
1 Szklanka Suszonej Fasoli Białej1 Szklanka Suszonej Fasoli Białej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Kostka Masła, Plus 3 łyżki Roztopionego Masła Do Posmarowania1 Kostka Masła, Plus 3 łyżki Roztopionego Masła Do Posmarowania
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
ChochlaChochla
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 30 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia17
Rodzaje PotrawZupy
Magazyn