Zupa jagnięca z jęczmienia
Przepis na zupę jagnięcą z jęczmienia można przygotować w około 1 godzinę i 20 minut . Za 1,53 dolara za porcję otrzymasz danie główne dla 8 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 15 g białka , 14 g tłuszczu i łącznie 284 kalorie . Jest idealna na jesień . Ten przepis zachwycił 7 osób. Jest to dobra opcja, jeśli przestrzegasz diety bezmlecznej . Mieszanka wody, mielonej jagnięciny, pomidorów z puszki i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak pyszny. Jest dostarczany przez Allrecipes. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 79% . Ten wynik jest solidny. Zupa jagnięca i jęczmienna , Zupa jagnięca i jęczmienna oraz Gicz jagnięca z jęczmieniem i czosnkiem są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Rozgrzej dużą patelnię na średnim ogniu i wymieszaj mieloną jagnięcinę i cebulę. Gotuj i mieszaj, aż jagnięcina będzie równomiernie rumiana, a cebula będzie przezroczysta.
Odcedzić i wyrzucić nadmiar tłuszczu.
Wymieszaj pomidory z płynem, wodę, bulion i zupę pomidorową.
Dodać marchewkę, seler i jęczmień, doprawić chili w proszku i pieprzem. Dusić na średnim ogniu przez 45 minut.