Zupa hominowo-wieprzowa z sosem Arbol Chile
Need a bezglutenowe i bezmleczne danie główne? Hominy i zupa wieprzowa z sosem Arbol Chile może być ogromny przepis, aby spróbować. Ten przepis służy 10. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 21g białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 309 kalorii. Na 2,28 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Przynosi ci to Epikurious. 5 osób było zadowolonych, że wypróbowali ten przepis. Jeśli masz hominy, rzodkiewki, żeberka wieprzowe i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest idealny do Jesień. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 58%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Zupa hominowo-wieprzowa z sosem Arbol Chile, Chile De Arbol Salsa, oraz Tosty Chile de Árbol i Salsa Tomatillo dla podobnych receptur.
Instrukcje
Gotować ząbki czosnku w ciężkiej małej patelni na średnim ogniu, aż zacznie zmiękać i zaczernić w miejscach, obracając od czasu do czasu, o 15 protokół. Czosnek ostudzić i obrać.
Przenieść do małej miski.
Dodaj nasiona sezamu do tej samej patelni. Wymieszać na średnim ogniu do złotego koloru, około 6 minut.
Dodaj nasiona sezamu do tej samej miski.
Połączyć chiles i 2 szklanki wrzącej wody w średniej misce.
Odstawić, aż chiles zmiękną i woda jest chłodna, około 2 godzin.
Odcedzić, rezerwując moczenie cieczy. Chiles posiekać i umieścić w blenderze z nasionami.
Dodaj 1 szklankę zarezerwowanego płynu do namaczania; puree, aż będzie prawie gładka.
Dodaj ziele angielskie, czosnek i nasiona sezamu; puree, aż będzie gładka, dodając więcej płynu moczenia przez 1/4 cupfuls do cienkiego puree w razie potrzeby.
Wlać puree do sitka ustawionego nad miską; naciśnij na stałe w sitku, aby wyodrębnić jak najwięcej płynu do sosu.
Umieścić nogi świń, kawałki wieprzowiny bez kości i kości szyi w bardzo dużym garnku.
Dodaj 12 szklanek wody. Doprowadzić do wrzenia, odtłuszczając szarą pianę z powierzchni.
Dodać czosnek i sól; zmniejszyć ogień do średnio-niskiej i gotować na wolnym ogniu, aż wieprzowina będzie miękka, o 1 godzinę 45 minut. Korzystanie szczypce, przenieść świńskie stopy, kawałki wieprzowiny bez kości, i kości do miski. Super.
Wyciągnij mięso w małych kawałkach z kości kończyn i szyi świń; wyrzuć kości i chrząstki. Kawałki wieprzowiny bez kości rozdrobnić grubo. Całe mięso wrzucić do bulionu w garnku.
Dodaj hominy; gotuj zupę 20 minut do mieszania smaków, odtłuszczając pianę z powierzchni. Doprawić zupę do smaku większą ilością soli. (Sos i zupę można przygotować 1 dzień wcześniej. Przykryć i schłodzić SOS. Chłodna zupa lekko. Chill uncovered unto cold, następnie przykryć i przechowywać w lodówce. Podgrzać zupę przed podaniem.)
Zupa z chochli do misek. Podawać sos, limonki, kapustę, cebulę i rzodkiewki obok, aby dodać do zupy.
* Cienkie, czerwone, 3-calowe suszone chile, które jest bardzo gorące.