Zupa Grzybowo-porowa
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na hor d ' oeuvre, więc spróbuj zupy grzybowej i porowej. Ten przepis serwuje 6 i kosztuje 85 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 162 kalorii, 4G białka, oraz 9g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 58 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz pod ręką mielony pieprz, sherry, grzyby i kilka innych składników, możesz to zrobić. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 50 minut. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bez nabiału dieta. Jest dostarczany przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 46%, co jest dobre. Podobne przepisy obejmują Zupa Ziemniaczano-Porowo-Grzybowa, Zupa Grzybowo-porowa z kremem tymiankowym, oraz Zupa Grzybowo-porowa z kremem tymiankowym.
Instrukcje
W dużym garnku na średnim ogniu podsmaż grzyby i pory na maśle lub margarynie i oliwie z oliwek do miękkości.
Dodaj sherry i zmniejsz płyn o połowę.
Następnie dodaj bulion wołowy, wodę i zmielony czarny pieprz. Doprowadzić do wrzenia i dodać makaron. Gotuj delikatnie przez 10 minut lub do miękkości makaronu.
W razie potrzeby udekoruj pokrojonymi grzybami.
Polecane wino: Wino Musujące, Sparkling Rose
Wino musujące i musujące różowe to moje najlepsze typy na Antipasti. Jeśli serwujesz wybór przystawek, nie możesz się z nimi pomylić. Oba są bardzo przyjazne dla żywności i uzupełniają różnorodne smaki. Le Grand Courtage Blanc de Blancs Brut z oceną 4,9 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
![Le Grand Courtage Blanc de Blancs Brut]()
Le Grand Courtage Blanc de Blancs Brut
Bukiet prezentuje nuty zielonego jabłka, wiciokrzewu i prażonej brioche. Na podniebieniu utrzymuje się delikatna równowaga suchości i kwasowości z odrobiną cytryny Meyer, spadzi i delikatnych nut kwiatowych. Blanc de Blancs Brut jest bardzo przyjazny dla kuchni i koktajli. Spróbuj z pikantnymi przystawkami, popcornem z masłem, kremowymi daniami z makaronu, smażonym kurczakiem, pikantnymi daniami azjatyckimi, owocami morza, deserami na bazie owoców lub półmiękkim serem. Wymieszaj z likierami z czarnego bzu lub owoców lub świeżym sokiem i wysokiej jakości alkoholami, aby uzyskać lekki, orzeźwiający musujący koktajl.Mieszanka: Chardonnay nadaje głębię i złożoność dla ogólnej równowagi, podczas gdy Chenin Blanc nadaje cytrusom i nutom miodu kremową konsystencję. Wyższa kwasowość colombarda zapewnia strukturę, długość i przyjemną mineralność, którą uzupełnia profil owocowy Ugni Blanc. Winogrona pochodzą z wysokiej jakości terroirów we Francji, takich jak Burgundia i Dolina Loary.