Zupa Grochowa Z Szynką Z " Rozchmurz Się, Ameryko!
Zupa Grochowa Z Szynką Z " Rozchmurz Się, Ameryko! może to tylko zupa, której szukasz. Ten przepis służy 7 i kosztuje 80 centów za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 166 kalorii, 9g białka, oraz 8G tłuszczu na porcję. Mieszanka oleju canolan, estragon, woda, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 49%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Meat Loaf Z " Rozchmurz Się, Ameryko!, Vermont Baked Beans From ' Lighten Up, America!, oraz Paluszki Rybne Smażone W Piecu Z Sosem Tatarskim Z " Rozchmurz Się, Ameryko! dla podobnych receptur.
Instrukcje
Posortować i umyć groszek; odcedzić.
Usuń korzenie, zewnętrzne liście i wierzchołki z porów, pozostawiając 1/2 cala ciemnych liści. Porów pokroić na pół wzdłuż; każdą połowę pokroić w poprzek na cienkie plasterki. Dokładnie spłukać zimną wodą.
Boczek gotować w dużym ciężkim rondlu na średnim ogniu, aż kawałki zaczną chrupać.
Dodaj cebulę, seler, marchew, olej, i por; zmniejszyć ogień do średniej, i gotować 10 protokół, mieszając od czasu do czasu.
Dodaj podzielony groszek i gotuj 1 minutę, ciągle mieszając.
Dodać 7 szklanek wody i 6 kolejnych składników( przez liść laurowy); doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu. Częściowo przykryć, zmniejszyć ogień do średnio-niskie, i gotować na wolnym ogniu 45 minut lub aż split groszek są miękkie.
Odrzuć liść laurowy. Wymieszać z szynką i wędzoną papryką; gotować na wolnym ogniu 2 minuty lub aż szynka zostanie dokładnie podgrzana.
Na 1 filiżankę porcji: kalorie 339; tłuszcz 8G (sat 2,1 g, mono 3,8 g, Poli 1,5 g); białko 22,8 g; węglowodany 45g; błonnik 17,9 g; CHOL 21MG; żelazo 3,5 mg; sód 267MG; CALC 62mg