Zupa grochowa z kremem cytrynowym Fraîche

Zupa grochowa z cytrynowym Crème Fraîche może być właśnie zupą, której szukasz. Na 2,17 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 11g białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 290 kalorii. Ten przepis służy 6. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Mieszanka ryżu basmati, skórki cytryny, crème fraîche i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest idealny do Jesień. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 50%, co jest solidne. Podobne przepisy to Zupa szparagowa z kremem cytrynowym Fraiche, Zupa Szparagowa Z Kremem Cytrynowym Fraiche, oraz Zupa Grzybowo-Porowo-grochowa z kremem cytrynowo-imbirowym Fraiche.
Instrukcje
Wypłukać groch w strąkach.
Odciąć i wyrzucić twarde końce ze strąków; zdjąć i wyrzucić sznurki. Groszek z łupin. Strąki rezerwowe; blansz i groszek rezerwowy. Aby blanszować świeży groszek, zagotować wodę na dużej patelni, a następnie dodać groszek. Gotować, aż zaczną się jaśniej zielone, 15 do 30 sekund, a następnie odcedzić natychmiast. Dobrze spłucz pod zimną bieżącą wodą, aż ostygnie, a następnie ponownie spłucz.
W 4-do 5-quart patelni na średnim ogniu, roztopić masło. Gdy jest spieniony, dodać szalotki i mieszać, aż kuleje, o 3 protokół.
Dodaj wino, zwiększ ogień i gotuj, mieszając, aż około połowa płynu odparuje.
Dodaj strąki grochu, bulion z kurczaka i 3 szklanki wody; zmniejszyć ogień, przykryć i gotować na wolnym ogniu przez 20 minut.
Dodać ryż i gotować, aż strąki będą miękkie po przekłuciu, 25 minut dłużej.
W małej misce wymieszaj crme frache, skórkę z cytryny i sok z cytryny.
Pracując w małych partiach, przenieś mieszankę do blendera; wirować, aż będzie prawie gładka. (Twarde kawałki strąków grochu mogą złapać się na ostrzu; zatrzymaj silnik i usuń słoik blendera, aby wyczyścić ostrze w razie potrzeby.)
Wlać zupę przez drobny sitko do miski 4-do 5-kwartowej, naciskając na ciała stałe, aby uzyskać płyn; wyrzucić ciała stałe.
Wymieszać połowę cytrynowego crme frache; dodać sól i pieprz do smaku. Ustawić na średnim ogniu; mieszać od czasu do czasu, aż zupa będzie na parze.
Dodać blanszowany groszek. Zupę z chochli układamy w miseczki i uzupełniamy każdą cytrynową frazą crme.