Zupa Grochowa Wolnoopalająca
Zupa grochowa wolnoopalająca jest bezglutenowe i pierwotne danie główne. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 189 kalorii, 18g białka, oraz 5G tłuszczu każdy. Na 1,04 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 43 smakoszy i kucharzy. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Jeśli masz marchew, groszek, tymianek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć groszek można śledzić to danie główne z Łatwy Peasy Truskawkowy Deser jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 98%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Zupa Grochowa Slow Cooker Split, Slow Cooker Split Grochówka z szynką, oraz Slow Cooker Split Grochówka z szynką dla podobnych receptur.
Instrukcje
Związać łodygi pietruszki i tymianek razem z sznurkiem kuchennym i umieścić w 6-litrowej wolnej kuchence.
Dodać pokrojony groszek, por, seler, marchew, 1 łyżeczkę soli i 1/2 łyżeczki pieprzu; wymieszać do połączenia.
Dodać udko indyka i 7 szklanek wody. Przykryć i gotować na niskim poziomie, aż groszek i mięso będą miękkie, 6 do 8 godzin.
Odrzuć wiązkę ziół. Odrzuć skórę i kości z nogi indyka i rozdrobnij mięso. Energicznie wymieszać zupę, aby rozbić groszek i sprawić, że zupa będzie gładsza. Cienkie z wodą, w razie potrzeby. Wymieszać posiekaną natkę pietruszki i około trzech czwartych mięsa indyczego; doprawić solą i pieprzem.
Dodaj zupę do miski. Jogurt rozetrzeć z odrobiną wody, a następnie łyżką do zupy. Top z rozmrożonym groszkiem i pozostałym indykiem.
Podawać z chlebem, w razie potrzeby.
Zdjęcia Antonis Achilleos