Zupa Fasolowo-makaronowa w stylu weneckim

Zupa Fasolowo-makaronowa w stylu weneckim
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc spróbuj zupy z fasoli i makaronu w stylu weneckim. Jedna porcja zawiera 518 kalorii, 21g białka, oraz 15 g tłuszczu. Ten przepis służy 8 i kosztuje 79 centów za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz pietruszkę z płaskim liściem, rozmaryn, ząbki czosnku i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 89%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Makaron w stylu weneckim, Paella W Stylu Weneckim, oraz Cioppino w stylu weneckim dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Doprowadzić fasolę i wodę (10 szklanek) do wrzenia w 4-do 5-quart ciężkiego garnka i gotować 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
FasolaFasola
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
2
Zdjąć z ognia i odstawić, przykryty, 1 godzinę. (Nie odcedzać fasoli ani nie wyrzucać płynu moczącego.)
Składniki, których będziesz potrzebować
FasolaFasola
3
Rozgrzać 1/4 szklanki oleju w szerokim 6-do 8-quart ciężkiego garnka na umiarkowanie wysokim ogniu, aż gorące, ale nie palenie, następnie podsmażyć cebulę z 1/2 łyżeczki soli, mieszając od czasu do czasu, aż zacznie brązowy, 7 do 8 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
4
Dodaj marchew, seler, czosnek, pietruszka, rozmaryn, i pieprz i podsmażyć, mieszając od czasu do czasu, 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
RozmarynRozmaryn
MarchewMarchew
Pietruszka-naćPietruszka-nać
SelerSeler
CzosnekCzosnek
PieprzPieprz
5
Dodać fasolę z płynem do namaczania i skórką Parmigiano-Reggiano (jeśli używasz) i gotować na wolnym ogniu, przykryte, mieszając od czasu do czasu, aż fasola będzie bardzo miękka, 1 1/2 do 2 1/2 godziny (w zależności od wieku fasoli), dodając więcej wody, jeśli to konieczne, aby fasola była przykryta i mieszając częściej pod koniec gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Parmigiano ReggianoParmigiano Reggiano
FasolaFasola
WodaWoda
WołowinaWołowina
6
Wyjąć z ognia i wymieszać w 1/4 szklanki oleju i pozostałe 1 1/4 łyżeczki soli. Super, odkryte, 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
7
Skórkę i grubo przecieraną zupę wyrzucić partiami w blenderze (należy zachować ostrożność podczas mieszania gorących płynów), przekładając jako przecierane do dużej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
WołowinaWołowina
ZupaZupa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
8
Powrót zupy do garnka i podgrzać na umiarkowanie małym ogniu, często mieszając i rozrzedzając zupę według uznania z dodatkową wodą. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
WodaWoda
ZupaZupa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
9
Podczas gdy zupa jest podgrzewanie, gotować makaron w 6-do 8-quart garnek wrzącej osolonej wody aż al dente, następnie odsączyć w durszlaku i przenieść do dużej miski. Wymieszać z pozostałymi 2 łyżkami oleju i pieprzu do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
PieprzPieprz
MakaronyMakarony
WodaWoda
ZupaZupa
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
DurszlakDurszlak
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
GarnekGarnek
10
Aby podawać, zupa z kadzi do misek i top z łyżkami makaronu, a następnie skropić olejem.
Składniki, których będziesz potrzebować
MakaronyMakarony
ZupaZupa
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
ChochlaChochla
11
Notatki Kucharzy
12
* Fasola może być gotowana w około jednej trzeciej czasu w szybkowarze 6-do 8-quart. Wykonaj przepis, podsmaż warzywa w szybkowarze, odsłonięte, a następnie dodaj fasolę z moczonym płynem i skórką serową (jeśli używasz). Uszczelnić szybkowar z pokrywką i gotować pod wysokim ciśnieniem, zgodnie z instrukcją producenta, aż fasola będzie miękka, od 45 minut do 1 godziny. Umieść szybkowar w zlewie (nie zdejmuj pokrywy) i przepuść zimną wodę przez pokrywę, aż ciśnienie całkowicie spadnie.* Zupa, bez makaronu, może być przygotowana przed i schłodzona, odsłonięta, aż do całkowitego ostygnięcia, a następnie przykryta do 1 tygodnia lub zamrożona 3 miesiące. Zupa znacznie zagęszcza się w stanie stojącym, tak cienka z wodą podczas podgrzewania na umiarkowanie małym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
SerSer
FasolaFasola
MakaronyMakarony
WodaWoda
WołowinaWołowina
ZupaZupa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzybkowarSzybkowar
TrudnośćEkspert
Gotowe W75 hrs
Porcje8
Ocena Zdrowia98
Magazyn