Przepis Zupa z kurczaka Enchilada jest gotowy w około 50 minut i zdecydowanie jest ogromnym bezglutenowe opcja dla miłośników kuchni meksykańskiej. To danie główne ma 226 kalorii, 18g białka, oraz 6G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.19 za porcję. 22 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Mieszanka czosnku w proszku, połówki piersi kurczaka, mielony kminek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby wykorzystać mielony kminek, możesz śledzić to danie główne z Marokański Mus Czekoladowy jako deser. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 66%, co jest solidne. Spróbuj Zupa Enchilada Z Kurczaka, Enchilada Rosół, oraz Zupa Enchilada Z Kurczaka dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Doprowadzić wodę do wrzenia w holenderskim piekarniku lub dużym garnku; gotować piersi kurczaka we wrzącej wodzie na średnim ogniu, aż kurczak nie będzie już różowy w środku, około 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/4 Szklanki Zielonych, Nieprażonych Pestek Dyni, Np. Pestek Dyni
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Limonki, Skórka Z 1, Sok Z Obu
2
Wyjmij kurczaka z garnka i rozdrobnij, zastrzegając płyn do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina Wieprzowa
3
Wymieszaj krem z rosołu, fasoli kukurydzianej i pomidorów w płynie do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekana żółta Cebula (opcjonalnie)
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
Dodatki (opcjonalnie)
świeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożona
4
Dodaj rozdrobnionego kurczaka; doprawić kminkiem, chili w proszku i czosnkiem w proszku i kontynuować gotowanie na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pojemnik Na Posiekaną Cebulę
Półksiężycowe Plasterki Ogórka Angielskiego
1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
5
Roztopić masło na patelni na średnim ogniu; gotować i mieszać cebulę, aż lekko rumiane, o 15 protokół. Cebulę mieszamy do zupy i doprawiamy solą i czarnym pieprzem.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé to moje ulubione Meksykańskie. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Możesz spróbować Teutonic Gamay Pinot Noir Blend 1787 AD. Recenzenci bardzo to lubią z 4.6 z 5 gwiazdek i cena około 30 dolarów za butelkę.