Zupa Dyniowo-Żołędziowa

Zupa Dyniowo-Żołędziowa
Zupa dyniowo-Żołędziowa jest bezglutenowe zupa. Ten przepis służy 45 i kosztuje 33 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 62 kalorie. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jeśli masz miód, mielony imbir, rosół z kurczaka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 55 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 22%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Zupa dyniowa, Żołędziowa i pomidorowa, Kremowa zupa dyniowo-Żołędziowa, oraz Zupa Z Dyni Żołędziowej dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 40
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
2
Dynię i dynię przeciąć na pół wzdłuż, przecinając łodygi i dolne końce. Zarezerwuj nasiona do innego użytku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czerwony I żółty Barwnik Spożywczy, Jeśli ChceszCzerwony I żółty Barwnik Spożywczy, Jeśli Chcesz
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
3
Połówki dyni i squasha, ściąć boki w górę, na płytkiej patelni wyłożonej folią aluminiową.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czerwony I żółty Barwnik Spożywczy, Jeśli ChceszCzerwony I żółty Barwnik Spożywczy, Jeśli Chcesz
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
4
Mikrofalówka 2 Łyżki. masło w kuchence mikrofalowej bezpieczne miski w wysokiej 25 sekund lub do stopienia; wymieszać w 1 łyżka. miód i 1/4 łyżeczki. sól.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Suszony Oregano, 1/3 Pełnej DłoniSuszony Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
5
Szczotka Wyciąć Boki dyni i squasha z mieszaniną masła.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czerwony I żółty Barwnik Spożywczy, Jeśli ChceszCzerwony I żółty Barwnik Spożywczy, Jeśli Chcesz
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
6
Piec dynię i squash w 400 przez 45 minut lub do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czerwony I żółty Barwnik Spożywczy, Jeśli ChceszCzerwony I żółty Barwnik Spożywczy, Jeśli Chcesz
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
7
Ostudzić całkowicie (około 15 minut). Zgarnij miąższ, odrzucając muszle.
Składniki, których będziesz potrzebować
(zalecany: Sos A1)(zalecany: Sos A1)
8
Roztopić pozostałe 2 łyżki. masło w holenderskim piecu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego
9
Dodaj cebulę, i smażyć 5 minut lub do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
10
Dodaj tymianek; smażyć 1 minutę lub aż pachnące.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
11
Wymieszać z bulionem i miąższem z dyni i dyni. Zwiększyć ciepło do średniej wysokości; doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ciepło do niskiego poziomu i gotuj na wolnym ogniu 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czerwony I żółty Barwnik Spożywczy, Jeśli ChceszCzerwony I żółty Barwnik Spożywczy, Jeśli Chcesz
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
12
Wyjąć z ognia i ostudzić 10 minut.
13
Proces zupy, partiami, w robocie kuchennym lub blenderze, aż będzie gładka. Powrót zupy do holenderskiego pieca. Wymieszać w pół i pół, nast. 4 składniki, a pozostał 1 łyżka. miód i 1/4 łyżeczki. sól. Gotować, na małym ogniu, często mieszając, 3 minuty lub do dokładnie ogrzanego.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
14
Podawać natychmiast.
15
TRY THIS TWIST
16
Kuchnia Express pieczona dynia-żołądź Squash zupa: substytut 1 (15-oz.) puszka Dynia do świeżej dyni pie i 2 (12-oz.) paczki mrożone gotowane puree z dyni, rozmrożone, na świeże dynie z żołędzi. Zmniejszyć masło do 2 łyżek. Pomiń kroki 1, 2 i przejdź do kroków 4-6, gotując 6 minut w kroku 5 i mieszając w 2 łyżkach. miód i 1/2 łyżeczki. sól z pół na pół w Kroku czas: 30 min.; Łączny czas:55 min.
Składniki, których będziesz potrzebować
Acorn SquashAcorn Squash
Czerwony I żółty Barwnik Spożywczy, Jeśli ChceszCzerwony I żółty Barwnik Spożywczy, Jeśli Chcesz
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)
17
Uwaga: testowaliśmy z Publix gotowane Squash. Pamiętaj, aby użyć niesłodzonego puree do squasha, aby uzyskać najlepsze wyniki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 55 m.
Porcje45
Ocena Zdrowia12
Rodzaje PotrawZupy
Magazyn