Zupa Dyniowa Klonowa

Zupa Dyniowa Klonowa
Zupa z dyni klonowej wymaga około 55 minut od początku do końca. To danie główne ma 496 kalorii, 29 g białka i 10 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 12 osobom. Za 3,39 USD za porcję ten przepis pokrywa 34% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i kup por, dynię piżmową, rosół z kurczaka i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Jest to dobra opcja jeśli jesteś na diecie bezglutenowej i pierwotnej. Ten przepis przypadł do gustu 1 smakoszom i kucharzom. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Można się nim delektować o każdej porze, ale szczególnie nadaje się na jesień. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 64% wyniku, co oznacza, że jest solidny. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także Zupa z dyni piżmowej i pasternaku, Zupa z pieczonej dyni z bananami w glazurze klonowej i Zupa z pieczonej dyni z bananami w glazurze klonowej.

Instrukcje

1
Ostrym nożem nakłuj szyjkę kabaczka w kilku miejscach. Kuchenka mikrofalowa, bez przykrycia, na maksymalnej mocy przez 4-5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Niesolonego Masła (1 Kostka) W Temperaturze Pokojowej, Plus Więcej Do Posmarowania1/2 Szklanki Niesolonego Masła (1 Kostka) W Temperaturze Pokojowej, Plus Więcej Do Posmarowania
Guma Owocowa W Paski PomarańczoweGuma Owocowa W Paski Pomarańczowe
2
Przekrój dynię pomiędzy szyjką a bulwą. Obierz szyję i pokrój w kostkę; odłożyć na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
3
Usuń i wyrzuć nasiona i błonę z cebulki, pozostawiając około 1/2 cala. powłoka; posypać solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
1 łyżeczka żelatyny W Proszku Bez Dodatków Smakowych1 łyżeczka żelatyny W Proszku Bez Dodatków Smakowych
4
Umieścić w wyłożonej folią formie o średnicy 13 cali. x 9 cali taca do pieczenia; posyp 4 łyżkami masła.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Plastrów Galaretki żurawinowej6 Plastrów Galaretki żurawinowej
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, OpcjonalniePieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie
5
Piec w temperaturze 350° przez 15-20 minut lub do momentu rozpuszczenia masła i podgrzania dyni.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
6
W holenderskim piekarniku lub czajniku podsmaż cebulę, por i seler na pozostałym maśle, aż będą miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
Świeżo Posiekane Liście Estragonu Do DekoracjiŚwieżo Posiekane Liście Estragonu Do Dekoracji
5 Szklanek Posiekanych Resztek Gotowanych Warzyw (np. Brokułów, Marchewek I Kalafiora)5 Szklanek Posiekanych Resztek Gotowanych Warzyw (np. Brokułów, Marchewek I Kalafiora)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Porwane świeże Liście PietruszkiPorwane świeże Liście Pietruszki
7
Dodać kostki dyni, bulion i syrop; doprowadzić do wrzenia. Zredukować ciepło; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 20 minut lub do momentu, aż dynia będzie miękka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka
2 Puszki Połówek Gruszek W Syropie2 Puszki Połówek Gruszek W Syropie
8
W blenderze miksuj zupę małymi porcjami na gładką masę. Wróć na patelnię.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Szklanek Posiekanych Resztek Gotowanych Warzyw (np. Brokułów, Marchewek I Kalafiora)5 Szklanek Posiekanych Resztek Gotowanych Warzyw (np. Brokułów, Marchewek I Kalafiora)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
9
Wlej dodatkowy syrop do misek do dyni. Napełnij zupą; ewentualnie polać dodatkowym syropem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
5 Szklanek Posiekanych Resztek Gotowanych Warzyw (np. Brokułów, Marchewek I Kalafiora)5 Szklanek Posiekanych Resztek Gotowanych Warzyw (np. Brokułów, Marchewek I Kalafiora)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
10
Posypać gałką muszkatołową. Zamrozić pozostałą zupę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)
5 Szklanek Posiekanych Resztek Gotowanych Warzyw (np. Brokułów, Marchewek I Kalafiora)5 Szklanek Posiekanych Resztek Gotowanych Warzyw (np. Brokułów, Marchewek I Kalafiora)
TrudnośćEkspert
Gotowe W55 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia39
Magazyn