Zupa Dyniowa Klonowa

Zupa Dyniowa Klonowa
Zupa z dyni klonowej wymaga około 55 minut od początku do końca. To danie główne ma 496 kalorii, 29 g białka i 10 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 12 osobom. Za 3,39 USD za porcję ten przepis pokrywa 34% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i kup por, dynię piżmową, rosół z kurczaka i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Jest to dobra opcja jeśli jesteś na diecie bezglutenowej i pierwotnej. Ten przepis przypadł do gustu 1 smakoszom i kucharzom. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Można się nim delektować o każdej porze, ale szczególnie nadaje się na jesień. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 64% wyniku, co oznacza, że jest solidny. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także Zupa z dyni piżmowej i pasternaku, Zupa z pieczonej dyni z bananami w glazurze klonowej i Zupa z pieczonej dyni z bananami w glazurze klonowej.

Instrukcje

1
Ostrym nożem nakłuj szyjkę kabaczka w kilku miejscach. Kuchenka mikrofalowa, bez przykrycia, na maksymalnej mocy przez 4-5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Suszony Oregano, 1/3 Pełnej DłoniSuszony Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
2
Przekrój dynię pomiędzy szyjką a bulwą. Obierz szyję i pokrój w kostkę; odłożyć na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
3
Usuń i wyrzuć nasiona i błonę z cebulki, pozostawiając około 1/2 cala. powłoka; posypać solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
4
Umieścić w wyłożonej folią formie o średnicy 13 cali. x 9 cali taca do pieczenia; posyp 4 łyżkami masła.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
5
Piec w temperaturze 350° przez 15-20 minut lub do momentu rozpuszczenia masła i podgrzania dyni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
6
W holenderskim piekarniku lub czajniku podsmaż cebulę, por i seler na pozostałym maśle, aż będą miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
1 Mała Główka Kapusty Włoskiej Lub Pekińskiej Pokrojonej W Paski O Grubości 2,5 Cm1 Mała Główka Kapusty Włoskiej Lub Pekińskiej Pokrojonej W Paski O Grubości 2,5 Cm
Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego
7
Dodać kostki dyni, bulion i syrop; doprowadzić do wrzenia. Zredukować ciepło; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 20 minut lub do momentu, aż dynia będzie miękka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
3 Mrożone Niesłodzone Truskawki3 Mrożone Niesłodzone Truskawki
8
W blenderze miksuj zupę małymi porcjami na gładką masę. Wróć na patelnię.
Składniki, których będziesz potrzebować
Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
9
Wlej dodatkowy syrop do misek do dyni. Napełnij zupą; ewentualnie polać dodatkowym syropem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
10
Posypać gałką muszkatołową. Zamrozić pozostałą zupę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)
Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)
TrudnośćEkspert
Gotowe W55 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia39
Magazyn