Zupa dyniowa Judy
Zupa dyniowa Judy wymaga około 1 godzina od początku do końca. Ta zupa ma 193 kalorii, 4G białka, oraz 13g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6. Za 1,61 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jest idealny do Jesień. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie dieta. Jeśli masz pod ręką liść laurowy, masło, mielony pieprz i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez Allrecipes. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Z łyżką wynik 38%, to danie nie jest tak ogromne. Spróbuj Zupa z białej fasoli Judy z olejem chilli, Łosoś Judy dla jednego, oraz Judy ' s Egg Foo Yong dla podobnych przepisów.
Instrukcje
Rozpuść masło w dużym garnku na średnim ogniu. Gotuj i mieszaj cebulę i Por w roztopionym maśle, aż cebula będzie miękka i przezroczysta, około 5 minut.
Dodaj bulion z kurczaka, puree z dyni, curry w proszku, sól, biały pieprz, mielony imbir i liść laurowy do mieszanki cebuli; doprowadzić do wrzenia.
Zmniejsz ogień do małego i gotuj na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, przez 15 minut.
Zdjąć z ognia do ostygnięcia.
Wlać mieszaninę bulionu do blendera nie więcej niż do połowy pełnego. Przykryj i przytrzymaj pokrywkę; pulsuj kilka razy, zanim wyjdziesz, aby się zmiksować. Puree partiami, aż będzie gładkie. Przełóż puree do garnka i zagotuj.
Stopniowo mieszaj pół na pół do mieszanki dyni; gotuj, aż zupa się podgrzeje, 5 do 10 minut.