Zupa dyniowa
Zupa dyniowa może być dobrym przepisem na poszerzenie pudełka z przepisami na hor d'oeuvre. Jedna porcja tego dania zawiera około 2 g białka, 10 g tłuszczu i łącznie 201 kalorii. Ten przepis przeznaczony jest dla 8 osób i kosztuje 95 centów za porcję. Udaj się do sklepu i kup dynię piżmową, bulion warzywny, masło i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Ten przepis zachwycił 25 osób. Jest idealna na jesień. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową, lakto ovo wegetariańską i pierwotną. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał całkiem niezły wynik łyżką wynoszący 48%. Podobne przepisy obejmują Zupę Dyniową z Czarownicami Pumperniklowymi i Pikantnymi Kroplami Krwi (Pikantna Zupa Z Pieczonej Dyni z Tostami Pumperniklowymi), Zupę Z Dyni Piżmowej z Nasiona Dyni Curry oraz Zupę Mojej Siostry: Kremowa Zupa Z Dyni i Zupy Kalafiorowej.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Połóż poćwiartowaną dynię na pół blachy, posmaruj miąższ dyni odrobiną masła i dopraw 1 łyżką soli i 1 łyżeczką białego pieprzu.
Włóż do piekarnika i piecz przez 30 do 35 minut lub do momentu, aż miąższ będzie miękki i delikatny.
Usuń miąższ ze skóry do 6-litrowego garnka.
Dodać bulion, miód i imbir.
Postaw na średnim ogniu i gotuj na wolnym ogniu przez około 7 do 8 minut. Używając blendera ręcznego, zmiksuj mieszaninę na gładką masę*. Dodaj gęstą śmietanę i ponownie gotuj na małym ogniu. Dopraw pozostałą solą, pieprzem i gałką muszkatołową.
Zdjąć płyn z ognia i pozostawić do ostygnięcia na co najmniej 5 minut.
Przelej płyn do blendera lub robota kuchennego i napełnij go nie więcej niż do połowy. Jeśli używasz blendera, zwolnij jeden róg pokrywki. Zapobiega to efektowi próżni, który powoduje eksplozje ciepła.
Połóż ręcznik na wierzchu maszyny, wykonaj kilka impulsów, a następnie przetwarzaj na dużej prędkości, aż masa będzie gładka.
Polecane wino: Wino Musujące, Sparkling Rose
Wino musujące i różowe wino musujące to świetny wybór do przystawek. Jeśli podajesz wybór przekąsek, nie możesz się pomylić z tymi. Oba są bardzo przyjazne dla jedzenia i uzupełniają różnorodne smaki. Moet & Chandon White Star () z oceną 4,6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 14 dolarów za butelkę.
![Moet & Chandon Biała Gwiazda ()]()
Moet & Chandon Biała Gwiazda ()
White Star to delikatniejszy szampan. Jest dobrze zbalansowane i harmonijne, z subtelnymi aromatami ciepłych tostów i piernika. Finisz utrzymuje się z nutą miodu.