Zupa dyniowa
Przepis zupa z dyni można zrobić w około 45 minut. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.14 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten przepis wegetariański lacto ovo ma 347 kalorii, 8G białka, oraz 21 g tłuszczu na porcję. Ten przepis jest lubiany przez 2847 smakoszy i kucharzy. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. To działa dobrze jako niedrogi hor d ' oeuvre. Mieszanka podwójnej śmietany, cebuli, chleba razowego i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Z łyżeczką wynik 97%, to danie jest niesamowite. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Zupa jamajska-wołowina i dynia smak tej zupy. Bądź odważny i spróbuj zupy z Karaibów, Pieczony czosnek szałwia Pesto zupa dyniowa z pikantnymi smażonymi pestkami dyni, oraz Zupa dyniowa z pesto dyni-miętowe.
Instrukcje
W dużym rondlu rozgrzać 2 łyżki oliwy, następnie delikatnie gotować 2 drobno posiekane cebule przez 5 minut, aż będą miękkie, ale nie zabarwione.
Dodaj 1 kg dyni lub squasha, pokrojone na kawałki, do patelni, następnie kontynuuj gotowanie przez 8-10 minut, mieszając od czasu do czasu, aż zacznie mięknąć i zmieni kolor na złoty.
Na patelnię wlać 700 ml bulionu warzywnego lub kurczaka i doprawić solą i pieprzem. Doprowadzić do wrzenia, następnie gotować na wolnym ogniu przez 10 minut, aż squash będzie bardzo miękki.
Na patelnię wlać 150 ml podwójnej śmietany, doprowadzić do wrzenia, następnie oczyścić blenderem ręcznym. Dla uzyskania wyjątkowo aksamitnej konsystencji zupę można przelać przez drobne sito. Zupę można teraz zamrażać do 2 miesięcy.
Aby zrobić grzanki: pokrój 4 kromki pełnoziarnistego chleba na małe kwadraty.
Na patelni rozgrzać 2 łyżki oliwy z oliwek, następnie smażyć chleb, aż zacznie być chrupiący.
Dodaj garść pestek dyni do patelni, a następnie gotuj przez kilka minut, aż zostaną upieczone. Można je wykonać dzień wcześniej i przechowywać w szczelnym pojemniku.
Podgrzej zupę w razie potrzeby, posmakuj przyprawy, a następnie podawaj rozsypane grzankami i nasionami i skropione oliwą z oliwek, jeśli chcesz.