Zupa czosnkowa Zielona ze szczawiem

Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur zupy, więc dać zielone zupy czosnkowej ze szczawiu spróbować. Na 89 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 139 kalorii. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Udaj się do sklepu i odebrać pieprz, pietruszka liście, śmietana, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 18%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Zupa szczawiowo-czosnkowa, Zielona Wiosenna zupa ze szpinaku, sałaty i szczawiu, oraz (Schav) Chef Joey ' s szczaw i zupa czosnkowa dla podobnych receptur.
Instrukcje
Podgrzej średniej wielkości garnek lub holenderski piekarnik na średnim ogniu.
Dodać olej, zielony czosnek i szalotki, a także dużą szczyptę soli. Gotować mieszając często, aż warzywa zmiękną i ponownie bardzo pachnące o 7 protokół.
Dodać pokrojone ziemniaki. Jeśli używasz młodej, cienkiej skóry, nie ma potrzeby obierania (ale możesz, jeśli wolisz. Dostać ziemniaki dobrze pokryte olejem i gotować 2 lub 3 protokół do połączenia smaków.
Dodaj wodę i nadal gotować, aż patelnia jest prawie sucha, często mieszając.
Dodać bulion z kurczaka i doprowadzić ogień do niskiego poziomu. Dusić około ½ godziny, aż warzywa będą bardzo miękkie. Mieszaj garnek często i rozbij warzywa podczas pracy z tyłu drewnianej łyżki.
Wyjmij garnek z ognia, dodaj zmielone liście pietruszki i pozwól zupie nieco ostygnąć przed kontynuowaniem. Używając blendera zanurzeniowego, przetwarzaj zupę, aż uformuje się grube puree. Jeśli wolisz bardziej elegancką prezentację, możesz to zrobić aż do gładkiego puree. Smak i dostosować przyprawy z solą i białym pieprzem.Za pomocą noża do parowania rozciąć liście szczawiu po obu stronach środkowej łodygi, aby usunąć it.To podawać obie połówki liścia szczawiu umieścić na dnie każdej z sześciu misek do zupy. Podgrzej zupę do prawie wrzenia, a następnie wymieszaj z odrobiną śmietany i masła. Kadzi gorącą zupę na liści szczawiu w każdej misce. Odczekaj około 1 minuty, aż liście szczawiu "ugotują", a następnie użyj widelca, aby wyprowadzić je na powierzchnię zupy w celu prezentacji.