Zupa Czosnkowa Pieczona
Need a zupa wegetariańska? Pieczona zupa czosnkowa może być spektakularny przepis, aby spróbować. Na $2.2 za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 616 kalorii, 5G białka, oraz 53g tłuszczu każdy. Ten przepis od Allrecipes ma 1 fanów. Mieszanka pieprzu, soli, mąki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 39%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Podobne przepisy to Zupa Czosnkowa Pieczona Z Rozmarynem Ziemniaki Pieczone, Zupa Czosnkowa Pieczona, oraz Zupa Czosnkowa Pieczona.
Instrukcje
Odetnij górną 1/4 cala każdej główki czosnku.
Umieścić w małym, płytkim naczyniu do pieczenia.
Piec w temperaturze 350 stopni F (175 stopni C) do złotego koloru, około 1 godziny. Lekko schłodzić. Naciśnij pojedyncze ząbki czosnku między kciukiem a palcem, aby zwolnić. Posiekaj czosnek.
Masło lub margarynę rozpuścić w dużym rondlu na średnim ogniu.
Dodaj czosnek, pory, i cebula; saute aż cebula jest przezroczysta, o 8 protokół.
Dodać mąkę i gotować 10 minut, mieszając od czasu do czasu. Wymieszać z gorącym bulionem i sherry. Dusić 20 minut, mieszając od czasu do czasu. Lekko schłodzić.
Zupa Puree w partiach w blenderze lub robocie kuchennym.
Odstawić zupę do rondla i dodać śmietanę. Dusić aż zgęstnieje, o 10 protokół.
Dodaj sok z cytryny do smaku. Doprawić solą i białym pieprzem. Chochla do misek.