Zupa Cytrynowo-Indycza
Jeśli chcesz dodać więcej przepisów bezglutenowych, bezmlecznych, paleolitycznych i pierwotnych do swojego pudełka z przepisami, zupa cytrynowo-indycza może być przepisem, który powinieneś wypróbować. Z tego przepisu wychodzą 4 porcje zawierające 138 kalorii , 10 g białka i 7 g tłuszczu każda. Za 1,06 dolara za porcję ten przepis pokrywa 16% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 55 minut . Niewielu osobom naprawdę podobał się ten hor d'oeuvre. Ten przepis z Allrecipes ma 9 fanów. Jeśli masz pod ręką czosnek, paprykę, sól morską i kilka innych składników, możesz to zrobić. Będzie hitem na Twojej zimowej imprezie. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 66% , to danie jest dobre. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Zupa z resztek indyka , Zupa z soczewicy z wędzonym indykiem i Blondies cytrynowe z polewą cytrynową .
Instrukcje
W garnku na średnim ogniu rozgrzej oliwę z oliwek. Smażyć i mieszać cebulę i czosnek na gorącym oleju, aż zaczną pachnieć, około 2 minut.
Dodaj marchewkę, seler i czerwoną paprykę; gotuj i mieszaj, aż marchewki zaczną mięknąć, od 8 do 10 minut.
Do mieszanki warzywnej wlać bulion z indyka i doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ogień do małego i gotuj na wolnym ogniu, aż smaki się połączą, około 20 minut.
Wymieszaj ugotowanego indyka, sok z cytryny i skórkę z cytryny w bulionie z indyka; gotować na wolnym ogniu, aż się rozgrzeje, około 5 minut.
Dodaj liście szpinaku, sól i czarny pieprz; gotować na wolnym ogniu, aż szpinak zwiędnie i zmieni kolor na jasnozielony, 1 do 2 minut.