Zupa Crab Whiskey
Zupa Crab Whiskey może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole przepisu dania głównego. Ten przepis służy 6. Na $3.75 za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 231 kalorii, 23G białka, oraz 7G tłuszczu. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. 6 osób było zadowolonych, że wypróbowali ten przepis. Jest idealny do Jesień. Mieszanka mielonego pieprzu cayenne, szalotki, sól i pieprz, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 61%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Crab and Irish Whiskey Bisque, Filet nadziewany Krabem Mignon z sosem Whiskey Peppercorn, oraz Babeczki z twardego cydru z karmelową Whiskey Apples & Whiskey Buttercream (+urodziny bloga!) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać oliwę w dużym garnku na średnim ogniu, i podsmażyć szalotki i czosnek do miękkości.
Wlać bulion z kurczaka i doprowadzić do wrzenia. W małej misce, wymieszać mleko i mąkę. Mieszaj mieszaninę do garnka i kontynuuj gotowanie, aż zupa lekko zgęstnieje.
Doprawić zupę pieprzem cayenne, solą i pieprzem.
Wymieszać z kraba i whisky, i gotować, aż do ogrzania.
Polecane wino: Chardonnay, Muscadet, Riesling
Chardonnay, Muscadet i Riesling są doskonałym wyborem dla skorupiaków. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Couttures Chardonnay z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 30 dolarów za butelkę.
![Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Coutures Chardonnay]()
Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Coutures Chardonnay
Chardonnay Les Grandes Couttures pochodzi z trzech działek graniczących z Meursault z winoroślą w wieku od 15 do 51 lat. Gleby są głównie argile (gliny), przynosząc wagi i tekstury do tego Bourgogne Blanc.Rocznik 2015 pokazuje aromaty dojrzałego melona, orzecha laskowego i kremu cytrynowego, i wydają się być szersze i bardziej teksturalne niż wina z sąsiednich wiosek. Starzejące się małe beczki z francuskiego dębu nadają nutom tostów i wanilii.Biały burgund, ze swoim bogactwem, teksturą i smakami tostów dobrze pasuje do lekkich ryb i skorupiaków i może zrównoważyć sosy na bazie śmietany. Chardonnay w wieku dębowym z cieplejszych klimatów nadaje się dobrze do grillowanych ryb, skrobii, masła i prażonych orzechów.