Zupa cebulowa z grzybami Portobello może być dobrym przepisem na poszerzenie zestawu przepisów na danie główne. Jedna porcja zawiera 318 kalorii, 14 g białka i 9 g tłuszczu. Ten przepis służy 13 osobom. Za 2,21 USD za porcję ten przepis pokrywa 15% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Jest idealna na jesień. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobi go jeszcze raz. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę wegetariańską lakto ovo. Jeśli masz pod ręką ząbki czosnku, bulion warzywny, cebulę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 20 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 38% wyniku, co jest wynikiem raczej złym. Podobne przepisy obejmują zupę z karmelizowaną cebulą i grzybami Portobello z grzankami z koziego sera, suwaki z karmelizowaną cebulą i grzybami Portobello z sosem do smażenia oraz Biryani z grzybami Portobello z sosem cebulowym i daktylami oraz chutney figowy.
Instrukcje
1
W holenderskim piekarniku podsmaż cebulę i tymianek na 1 łyżce masła, aż cebula będzie miękka, około 8 minut. Zredukować ciepło; gotować bez przykrycia na małym ogniu przez 20 minut lub do momentu, aż cebula stanie się złotobrązowa, od czasu do czasu mieszając.
Dodać bulion, wino i pieprz; doprowadzić do wrzenia. Zredukować ciepło; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 40-45 minut lub do momentu, aż cebula będzie bardzo miękka.
W międzyczasie połóż kromki chleba francuskiego na blasze do pieczenia; posyp każdy plasterek serem provolone. Podpiekaj 4-6 cali od ognia przez 1-2 minuty lub do momentu rozpuszczenia sera. Wyrzuć gałązki tymianku z zupy; górna zupa z chlebem posypanym serem.